Π. Καλακίκος: Να κλείσουν όλα τα περιφερειακά ιατρεία. Μα δεν ντρέπονται? Τιμωρούν  τους κατοίκουςΠαναγιώτης Καλακίκος

Παναγιώτης Καλακίκος Δήμαρχος Σουφλίου

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος ενημερώνει που θα διατεθούν οι χρηματοδοτήσεις που ενέκρινε αυτό πρόγραμμα Τρίτσης το Υπουργείο Εσωτερικών. Συγκεκριμένα αφορά έργο υδροδότησης οικισμών στην περιοχή των Λαβάρων και του Δερείου. Επίσης στη μελέτη προβλέπεται η κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου με στόχο το συμψηφισμό της κατανάλωσης σε ηλεκτρική ενέργεια των αρδευτικών συστημάτων με την παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από το φωτοβολταϊκό. με τον τρόπο αυτό μειώνεται το κόστος λειτουργίας των Συστημάτων υδροδότησης.

YouTube player
Παναγιώτης Καλακίκος Δήμαρχος Σουφλίου

Μας ενημερώνει επίσης ότι έχουν προχωρήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου από την καταστροφή που υπέστη λόγω της μεγάλης πλημμύρας στην περιοχή του ορεινού όγκου του κτιρίου.

Τιμωρούν κυριολεκτικά τους κατοίκους του Σουφλίου και των οικισμών.

Αναφέρεται επίσης στην απόφαση της 4-ΥΠΕ Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας 5 περιφερειακών ιατρείων στο Δήμο Σουφλίου. Με την απόφαση αυτή αιφνιδιαστήκαμε. Ήταν γνωστό ότι θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Αντί λοιπόν προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού πήραν την απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ιατρείων.

Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθούν τα κρούσματα. Σκεφτείτε ότι ένας κάτοικος οικισμού από τον ορεινό όγκο του Δερείου θα πρέπει να ταξιδέψει με το λεωφορείο για να πάει στην Αλεξανδρούπολη ή στο Διδυμότειχο όπου υπάρχει νοσοκομείο. να χρησιμοποιήσει ένα λεωφορείο που θα είναι γεμάτο μαθητές και υπερήλικες. Αρα ο συχνοτισμος θα είναι μεγάλος.

Ο κοροναϊός δεν αντιμετωπίζεται με τέτοιες κινήσεις πανικού. Θέλει οργάνωση και σχεδιασμό. Όμως οι αρμόδιοι δεν προγραμμάτισαν δεν σχεδίαζαν και πήραν άδικες αποφάσεις. Τιμωρούν κυριολεκτικά τους κατοίκους του Σουφλίου και των οικισμών. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει και θα πρέπει να εξεταστεί η λήψη ένδικων μέσων προς αυτούς που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις. Να κλείσουν όλα τα περιφερειακά ιατρεία. Μα δεν ντρέπονται?

Στο Δήμο Σουφλίου υπάρχουν 5 περιφερειακά ιατρεία πού γίνεται αναστολή λειτουργίας. Στερούν από υπερήλικες και από τους κατοίκους του δήμου Σουφλίου την Πρωτοβάθμια υγεία. Η Πρωτοβάθμια υγεία είναι πολύ σημαντική και ας μην ασχολούνται μόνο με τον κοροναϊό. Σημασία δεν έχει από πού έχει ρίζες ο υπουργός. Σημασία έχει η καρδιά του να χτυπάει Ελληνικά και να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει παραμεθόρια περιοχή.

Καλακίκος
Παναγιώτης Καλακίκος

Περισσότερο από τον κορονοιό μας φοβίζει η Πανδημία της εγκατάλειψης της περιοχής.

Καλώ τους βουλευτές να συστρατευτούν με την αυτοδιοίκηση και να αντιδράσουμε σε αυτές τις αποφάσεις. Στοχοποιούν μόνο τα καταστήματα εστίασης. όμως έχω ταξιδέψει τελευταία πολλές φορές στην Αθήνα με το αεροπλάνο “ο ένας πάνω στον άλλον”.

Η αυτοδιοίκηση της Θράκης θα αντιδράσει και σε επίπεδο ΠΕΔ. για την ανάκληση της άδικης απόφασης. Περισσότερο απο τον κορονοιο μας φοβίζει η Πανδημία της εγκατάλειψης της περιοχής.


Αρχική