Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς Πρόεδρος Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου και Δημήτρης Δερβεντλής γραμματέας Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου

Ο Πρόεδρος της ένωσης συνοριοφυλάκων Έβρου Βαλάντης Γιαλαμάς σχολιάζει το πρόσφατο και πολύ θετικό αποτέλεσμα τις εκλογικές διαδικασίες που διεξήχθη στην Ένωση Συνοριοφυλάκων Έβρου. Για την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου, των μελών της ελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία. Πρωτοφανής και συγκινητική η μαζική ψηφοφορία των συναδέλφων του Έβρου δηλώνει ο Πρόεδρος.

YouTube player

Δηλώνει επίσης ότι τα σύνορα είναι 100% φυλαγμένα μόνο στις περιοχές που υπάρχει ο φράχτης. Σε όλο το υπόλοιπο μήκος της οριογραμμής γίνεται τιτάνια προσπάθεια από τους συνοριοφύλακες να κρατήσουν τα σύνορα χωρίς διελεύσεις. Όμως διελεύσεις υπάρχουν και ενοχλούνται βαθύτατα οι φύλακες των συνόρων όταν πολιτικοί έρχονται στον Έβρο για να βγουν φωτογραφία στο φράχτη και να μεταφέρουν την εικόνα του “σφραγισμένου” Έβρου.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν διελεύσεις παράνομων μεταναστών και προσφύγων. Όμως με τον επαγγελματισμό και την καθημερινή προσπάθεια των συνοριοφυλάκων το φαινόμενο περιορίζεται σημαντικά.

Δερβεντλής
Δημήτρης Δεβεντλής

Ο Δημήτρης Δερβεντλής Γραμματέας της Ένωσης Συνοριοφυλακων Εβρου. Παραθέτει μερικά σημαντικά προβλήματα. Όπως για παράδειγμα η νέα προμήθεια των αυτοκινήτων που έγινε πριν ένα χρόνο και δεν είχαν προβλέψει να εφοδιάσουν τα αυτοκίνητα αυτά με λάστιχα κατάλληλα και τους ανώμαλους και τραχύς δρόμους των συνοριακών διαδρόμων. Αποτέλεσμα τα λάστιχα να καταστρέφουν πολύ γρήγορα και μέχρι τώρα παρά τον διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχουν αντικατασταθεί. Τα περισσότερα λοιπόν αυτοκίνητα είναι σε ακινησία. Έχουν γίνει προσλήψεις όμως οι κτιριακές δομές που φιλοξενούν τους συνοριοφύλακες έχουν παραμείνει στο αρχικό μέγεθος που εξυπηρετούσε 30 με 50 άτομα και τώρα πρέπει να εξυπηρετήσει 100 άτομα. Εξοπλισμός σε ρούχα και αρβύλες έχουν περίπου 10 χρόνια να λάβουν και καλύπτουν το πρόβλημα με διάφορες χορηγίες.

Γιαλαμάς
Βαλάντης Γιαλαμάς

Σε ότι αφορά το θέμα του κοροναϊού και τον εμβολιασμό ο Πρόεδρος Βαλάντης Γιαλαμάς επισημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό που δεν έχει εμβολιαστεί. Κυρίως από τους νέους συνοριοφύλακες. Η πρώτη αιτία που προκύπτει είναι η απογοήτευση που νιώθουν όλοι οι συνοριοφύλακες του Έβρου από την απαξίωση πού ζουν από το κράτος. Το ΔΣ της Ένωσης συμφωνεί με την ανάγκη του εμβολιασμού . Διαφωνεί με τα τιμωριτικά μέτρα και τον υποχρεωτικό χαρακτήρα. Πρέπει να τους πείσουμε . Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα να μην αισθάνονται ξεχασμένοι. Δίνουν οδηγίες οι κρατούμενοι να κάνουν self test αλλά δεν λένε σε ποια δομή και πού θα γίνει αυτή η διαδικασία.

Πρόεδρος και Γραμματέας μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν για να προβάλλουν τα προβλήματα και να βρεθούν λύσεις.


Αρχική