Γιάννης Ζαμπούκης : Mega έργο 12,5εκκ αστικής αναζωογόνησης στον Δήμο Αλεξ/πολης. Το μεγαλύτερο έργο σε ποσό  μέχρι τώρα στην ιστορία ,του Δήμου Αλεξ/ποληςΓιάννης Ζαμπούκης
Γιάννης Ζαμπούκης Δήμαρχος Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης Γιάννης Ζαμπούκης αναφέρεται στην έγκριση του ποσου των 12,5 εκκ για την αστική ανάπλαση του βόρειου τμήματος και επίσης αναφέρεται στο θέμα του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στις Φέρες.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και συναντήσεις στην αρχή με αρμόδιους εκπροσώπους της Εθνικής Τράπεζας τους τέσσερις βουλευτές του νομού και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες δόθηκε αναβολή της κατάργησης του υποκαταστήματος Εθνικής στις Φερες. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μιλά για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση έργου που έχει ποτέ εγκριθεί για το δήμο Αλεξανδρούπολης.

YouTube player
Ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης Γιάννης Ζαμπούκης .

Είναι ένα πρωτοποριακό έργο στη σχεδίαση του και θα αποκαλύψει πολλές γωνίες ελεύθερου και κοινόχρηστου χώρου. Δημιουργούμε ποδηλατόδρομος και χώρους πρασίνου και ενισχύουν την παρουσία του πρασίνου στην περιοχή με σημαντική δενδροφύτευση. Μελετήσαμε το πρόβλημα θέτοντας κριτήρια πληθυσμιακής πυκνότητας, ηλικίας του πληθυσμού, ύπαρξης των σχολείων και παιδιών έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία αστική κινητικότητα βιώσιμη με ασφάλεια και με ανάπλαση του πράσινου και την αλλαγή της αισθητικής όλης αυτής της Βόρειας περιοχής της Αλεξανδρούπολης.

Σοβαρό θέμα με τους ναυαγοσώστες έχει προκύψει αφού η νομοθεσία που υπάρχει έχει δημιουργήσει ελάχιστες εταιρείες με πιστοποίηση, οι οποίες δεν μπαίνουν στη διαδικασία ανταγωνιστικών προσφορών ανεβάζοντας σε πολύ σημαντικό ύψος το κόστος. Τα τελευταία δύο χρόνια το κόστος έχει ανέβει περίπου τρεις με τέσσερις φορές επάνω. Παρόλα αυτά ολοκληρώνονται σύντομα διαδικασίες για να αναλάβουν υπηρεσία οι ναυαγοσώστες.

Το καλοκαίρι υπάρχει πάντα ένα πρόβλημα με την καθαριότητα αφού σχεδόν υπερδιπλασιάζεται ο πληθυσμός του Δήμου και της πόλης Αλεξανδρούπολης όμως το προσωπικό παραμένει Στον ίδιο αριθμό. Είμαστε στο τελικό στάδιο προμήθειες νέων απορριμματοφόρων που θα ενισχύσουν τον υπάρχοντα στόλο. Ομως είναι σημαντικό να γίνει υπόθεση του κάθε δημότη η καθαριότητα στο πεζοδρόμιο στη γειτονιά. Δεν γίνεται να αφήνουμε απορρίμματα όπου να ναι και ότι να ναι.


Αρχική