Βασίλης Κασαπίδης: Κόστος ενέργειας & μεταφορικών-απουσία κατανάλωσης. Έρχονται  “λουκέτα”.

Με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Βασίλη Κασαπίδη. Συζητάμε στο βίντεο που ακολουθεί. Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες που είναι μέλη του Εμπορικού Συλλόγου της Αλεξανδρούπολης.

YouTube player

Στην αρχή της συζήτησης μας αναφερόμενος στη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης ο Βασίλης Κασαπίδης δηλώνει:

“Με αίσθημα ευθύνης θα κάνουμε ότΙ μπορούμε σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια. Για να στηρίξουμε τον εμπορικό κλάδο που βάλλεται από πολλές πλευρές. Σήμερα και το προηγούμενο χρονικό διάστημα .Το 30% των εκλεγμένων στο διοικητικό συμβούλιο είναι νέοι επαγγελματίες. Σίγουρα δεν περισσεύει κανείς. Όλοι λοιπόν οι επαγγελματίες πραγματικά μία γροθιά, γιατί ο στόχος και το όραμα είναι.

Αφενός μεν από τη μία να βγούμε από αυτή τη δύσκολη θέση που αυτή τη στιγμή η βρίσκεται ο εμπορικός κόσμος της πόλης αλλά και όλης της χώρας και αφετέρου από την άλλη πλευρά να δημιουργήσουμε. Με ιδέες, με ένα καινούργιο Όραμα και στόχο τις συνθήκες αυτές έτσι ώστε να μπορέσουμε με μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις του Εμπορικού Συλλόγου. Να δημιουργήσουμε κάποιες εκδηλώσεις, κάποιες δραστηριότητες . Με σκοπό να τονώσουμε λίγο την αγοραστική κίνηση της Αλεξανδρούπολης.”

Επίσης ζητήσαμε από τον πρόεδρο Βασίλη Κασαπίδη να σχολιάσει την συστράτευση του Εμπορικού Συλλόγου Και τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

“Σε ότι αφορά τις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. προσωπική μου άποψη αλλά και απόφαση του διοικητικού Συμβουλίου ήταν να συνδεθούμε με το σύνολο της κοινωνίας. Εμένα προσωπικά αλλά και το νέο Δ.Σ. μετά από συζητήσεις που είχα με το τελευταίο διάστημα.

Μας βρίσκει αντίθετους η πρακτική να λειτουργούμε αυτόνομα και προσπαθώντας να διαιρέσουμε αντί να πολλαπλασιάσουμε ή να προσθέσουμε.

Ενώσαμε λοιπόν τις δυνάμεις μας μετά να συλλογικά όργανα με τους άλλους φορείς. Συστρατευθήκαμε λοιπόν με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, παρά τα διαφορετικά πλαίσια που έχουμε σένα κοινού αγώνα. Γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι το μεγάλο δυναμικό της αγοράς μας. Μας στηρίζουν και τους στηρίζουμε.”

Επίσης ο Βασίλης Κασαπίδης αναφέρεται στη σημερινή κατάσταση πού βρίσκονται οι εμπορικές επιχειρήσεις της Αλεξανδρούπολης.

“Η σημαντική αύξηση του κόστους των μεταφορικών. Επιβαρύνει σημαντικά το τελικό κόστος των προϊόντων. Το κόστος αγοράς ενέργειας είναι πλέον της δυσβάσταχτο και όλα αυτά σε συνδυασμό με την δραματική μείωση της κατανάλωσης. Δημιουργούν ένα ασφυκτικό κλίμα για τις εμπορικές επιχειρήσεις. Εάν δεν λάβουν μέτρα στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων τα πολλά λουκέτα είναι κοντά.”

Κασαπίδης

Τέλος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης αναφέρεται στους πρώτους στόχους που έχει θέσει το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Οι συνέργειες είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά και νομίζω ότι όλοι μαζί. Ξεκινώντας από το δικό μας φορέα. Από τον Εμπορικό Σύλλογο της Αλεξανδρούπολης. Να εργαστούμε έτσι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες της αγοράς της Αλεξανδρούπολης. Θέλουμε να ξαναδούμε επιτέλους ζωντανή την αγορά της πόλης μας. Να ξαναδούμε τα καταστήματά μας σε πλήρη λειτουργία. Με αυτό το σκεπτικό και με αυτό το πρόβλημα αυτό το όραμα θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους συναδέλφους επαγγελματίες.

Οι στόχοι λοιπόν του Συλλόγου είναι και απλοί, αλλά και σύνθετοι.

Θα έχουμε παράλληλες δράσεις. Το πρώτο που θέλω εγώ προσωπικά και το Δ.Σ. είναι να μη χάσουμε την επαφή μας με την καθημερινότητά του επαγγελματία. Να είμαστε παρόντες όλοι εμείς και πραγματικά δεν περισσεύει σε αυτό κάνεις. Το δεύτερο που θέλουμε και εργαζόμαστε μεθοδικά για αυτό, είναι αυτή τη γιορτή του εμπορίου οι Λευκές Νύχτες.

Στόχος μας για φέτος το καλοκαίρι να οργανώσουμε τις “Λευκές Νύχτες”. Την εκδήλωση που τόσο πολύ και τις αγάπησαν αλλά και τη στήριξαν οι καταναλωτές και εμπλουτίζοντας τις Φυσικά και προκειμένου αυτή την περίοδο που επιτρέπεται. Με την προϋπόθεση βέβαια της τήρησης όλων των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας.

Τέλος οργανώνουμε σχέδιο για να επικοινωνήσουμε σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής και της διοίκησης. Τα σοβαρά προβλήματα που είναι αληθινά και υπάρχουν στους εμπόρους και επιχειρηματίες της Αλεξανδρούπολης.”


Αρχική