Τζουμάκας: Η σημερινή κυβέρνηση είναι “ιδιωτικό” μαγαζί με τον Μητσοτάκη ”επισκέπτη”. Η πολιτική αλλαγή άμεση ανάγκη.

Ο Στέφανος Τζουμάκας είναι πολλά χρόνια στην πολιτική. Έχει μεγάλη εμπειρία από τα οικονομικά θέματα και εξειδίκευση στα θέματα της Αγροτικής παραγωγής. Αφού διετέλεσε υπουργός αγροτικής ανάπτυξης.

Έχει ιδιαίτερο πολιτικό λόγο που τον χαρακτηρίζει η απλότητα, η σαφήνεια και η ειλικρίνεια. Επίσης ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του λόγου του είναι οι διαφορετικές απόψεις. Όμως καταφέρνει με την πολιτική του προσωπικότητα και την παρέμβαση να συνδέει διαχρονικά τις πολιτικές γενιές του χθες του σήμερα και ίσως του αύριο.

YouTube player

Ο Στέφανος Τζουμάκας λοιπόν κάνει επισημάνσεις την αναλύει τα γεγονότα που συνέβησαν το 2022 δίνοντας είναι σαφή ορισμό και προσδιορισμό των αιτιών που οδήγησαν στα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Τζουμάκας Στέφανος

“Σε ότι αφορά λοιπόν την οικονομική κρίση που μαστίζει σήμερα την Ευρώπη την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες στον πλανήτη η αιτία ξεκίνα από την αλλαγή του τρόπου των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των κρατών. Στον παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου είχαν γίνει μεγάλες προσπάθειες να σταματήσουν οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των κρατών και να μετατραπούν σε πολυμερείς σχέσεις.

Όμως η ανάγκη του ανεπτυγμένου κόσμου και ο φόβος κάποιων κρατών ότι θα χάσουν την ανταγωνιστικότητα τους άλλαξαν τη διαδικασία αυτή. Είναι λοιπόν μία σύγκρουση το ανεπτυγμένων χωρών με τις αναπτυσσόμενες και στόχο έχουν να διατηρήσουν την οικονομική κυριαρχία απάνω στις ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες άλλων χωρών.”

Τζουμάκας Στέφανος

“Πολλές κυβερνήσεις στην Ελλάδα δεν ασχολήθηκαν με την οικονομία της χώρας. Εδώ λοιπόν στην Ελλάδα δεν έχουμε ηγεσίες που να ενδιαφέρονται για την οικονομία. Έχουμε μόνο ηγεσίες που ενδιαφέρονται για τα πακέτα που έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες που ενδιαφέρονται να διανείμουν τον πλούτο στους λίγους και φίλους.

Η χώρα πρέπει να έχει παραγωγή.

Για παράδειγμα μόνο για την εισαγωγή κρεάτων στην Ελλάδα ξοδεύουμε σχεδόν όσο ένα μνημόνιο. Οι χώρες λοιπόν που δεν παράγουν πλούτο, έχουν ηγεσίες που είναι ευάλωτες στην κερδοσκοπία και είναι ευάλωτες στα συμφέροντα που την παράγουν.

Άλλο οικονομία και άλλο δημόσια οικονομικά

Επίσης πολλοί θεωρούν ότι το πρόβλημα της χώρας που ξεκίνησε το 2010 αφορά την οικονομία. Κάνουν μεγάλο λάθος. Το πρόβλημα του χρέους, του ελλείμματος και του πληθωρισμού είναι δημόσια οικονομικά, δεν είναι προβλήματα της οικονομίας. Δεν ήθελαν η δεν είδαν λοιπόν το σοβαρό δομικό πρόβλημα της οικονομίας που αναφέραμε προηγουμένως.

Ο πληθωρισμός είναι αποτέλεσμα της άκρατης κερδοσκοπίας κυρίως στο χώρο της ενέργειας. “

Τζουμάκας Στέφανος

“Το κλίμα στον πλανήτη καθορίζεται από το ηλιακό σύστημα. Ο άνθρωπος επηρεάζει δεν καθορίζει. Χρειαζόμαστε λοιπόν μία ισορροπία ανάμεσα στην παραγωγική διαδικασία ενέργειας που πρέπει να είναι σταθερή και στις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις της παραγωγικής διαδικασίας αυτής.

Η σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Είναι ένα ιδιωτικό μαγαζί. Έχουμε μία πρωτοφανή ιδιωτικοποίηση με κρατικοδίαιτους. Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ουσιαστικά ένας “επισκέπτης” .

Πρέπει άμεσα να πάμε σε πολιτική αλλαγή με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να υπάρχει μία πολιτική κυβέρνηση στη Χώρα”

Τζουμάκας

Τζουμάκας Στέφανος πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. σήμερα μέλος κεντρικής επιτροπής και μέλος επιτροπής στρατηγικού σχεδιασμού στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.