Στάθ. Ανέστης :Συνεχόμενος εμπαιγμός επαναλαμβανόμενα ψέματα συνεχίζεται η κοροϊδία των συνταξιούχων. Εμπόριο ελπίδας και παραπληροφόρηση τα δημοσιεύματα με μεγάλα ποσά από τα αναδρομικά.
Στάθ. Ανέστης

Στάθης Ανέστης αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ Η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 συνεδρίαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία μεταξύ άλλων θα συζητούσε και θα εξέδιδε την απόφαση για το 11μηνο που αφορούσε τα επικουρικά και τα δώρα των συνταξιούχων αναβλήθηκε. Είναι ένα κοινωνικό θέμα τεράστιας σημασίας και σπουδαιότητας και αφορά περίπου 2000000 συνταξιούχους. Το θέμα είχε συζητηθεί σε τμήμα του ΣτΕ. όμως δεν είχε εκδοθεί απόφαση. Η αναβολή προέκυψε γιατί η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κα Σαρπ, που ολοκληρώνει τη θητεία της στις 30 Ιουνίου του 2021 είχε κληθεί από την Πρόοδο της Δημοκρατίας σε ειδική εκδήλωση και έτσι αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΣτΕ. Επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο θέλουμε καλοπροαίρετα να πιστεύουμε ότι δεν έγινε σκόπιμα. Αναμένουμε μία δίκαιη και θετική απόφαση, γιατί σε ένα κράτος Ευρωπαϊκό, ένα κράτος δικαίου η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης πρέπει να είναι ο θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας και ο θεματοφύλακας των δικαιωμάτων των πολιτών.

YouTube player
Στάθης Ανέστης αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ

Για τρίτη φορά διαψεύδεται η δέσμευση της κυβέρνησης και του ΕΦΚΑ για την καταβολή αναδρομικών από τον επανυπολογισμό των συντάξεων, για τους συνταξιούχους που είχαν πάνω από 30 χρόνια ασφάλισης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση δέσμευση του υπουργού εργασίας στις 30 Ιουνίου θα καταβάλλονταν τα αναδρομικά και οι αυξημένες συντάξεις. Όμως δεκαεπτά μήνες μετά την ψήφιση του νόμου και 22 μήνες μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν μπόρεσαν να φτιάξουν το λογισμικό. Ο εμπαιγμός και η κοροϊδία σε όλο το μεγαλείο του.Εν τω μεταξύ ακόμα δεν έχουν φτιάξει το λογισμικό για να περάσει το τ. ΤΑΠ-ΟΤΕ τον ασφαλιστικό χρονών των συναδέλφων του ΟΤΕ που είναι περίπου 1.300 οι οποίοι κατέθεσαν αυτόν τον χρόνο μετά τη συνταξιοδότηση τους απίθανα πράγματα συνεχόμενος εμπαιγμός επαναλαμβανόμενα ψέματα συνεχίζεται η κοροϊδία των συνταξιούχων.

Αρχική