Δανέλλης Σπύρος: Η “σταθερότητα ” νίκησε την “αλλαγή”. Έπεσε άφθονο δημόσιο χρήμα στην αγορά για ψηφοθηρία.

Ο Σπύρος Δανέλλης στήν σημερινή εκπομπή αναλύει τη σημερνή πολιτική πραγματικότητα στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Αναφέρεται βέβαια στους λόγους της ήττας του Συριζα στις εκλογές 21/5/2023.

Ένα απόσπασμα απο όσα ενδιαφέροντα συζητήθηκαν .

Δανέλλης Σπύρος:

Έπεσε άφθονο δημόσιο χρήμα στην αγορά με το οποίο φιλοτεχνήθηκε μια εικόνα εικονικής ευημερίας, και δήθεν δυναμικής ανάπτυξης. Αυτό προσφέρθηκε σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα. Το σύνθημα λοιπόν ότι “η σταθερότητα “ είναι αυτό που ζητούμε κόντρα στις “αλλαγές” . Άρα η “σταθερότητα ” νίκησε την “αλλαγή” με τον τρόπο που αυτή δόθηκε. Σε μία κοινωνία φοβισμένη η οποία το αποδέχθηκε έτσι όπως δόθηκε.

Επίσης πρέπει να λάβουμε υπ όψιν μας , ότι η λειτουργία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ως ενός κόμματος που έχει μία ιστορία πισω του, και πάντα είχε πολλές δυνάμεις διαφορετικών ταχυτήτων. Όμως πάντα ο κύριος συνδετικός ιστός ήταν η διαχείριση της εξουσίας.

Η ΝΔ σήμερα ελέγχεται πλήρως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο με πολύ λανθασμένο τρόπο υποτίμησε ο Συριζα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν είναι ένας ηγέτης ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί όλα αυτά τα ζητήματα ως εκπρόσωπος βεβαίως ενός ευρύτερου συστήματος εξουσίας, που έχει τις οικονομικές και επιχειρηματικές πλευρές. Επίσης τους Ομίλους που στηρίζουν και ζητούν αυτές τις πολιτικές.

Ο στόχος του Συριζα-ΠΣ είναι η προοδευτική κυβέρνηση . . Ο Συριζα είναι κόμμα εξουσίας και όχι διαμαρτυρίας.

Τα υπόλοιπα στο βίντεο της εκπομπής.

YouTube player

Δανέλλης Σπύρος Αρχιτέκτονάς πρώην Ευρωβουλευτής με το Πασοκ. Μέλος του πολιτικού συμβουλίου του Συριζα-ΠΣ

Δανέλλης

Αρχική