Ιωάννα Λιούτα : Ο νόμος Χατζηδάκη νομιμοποιεί την απλήρωτη και την ελαστική εργασία. Ανυπακοή και ρήξη!

Η Ιωάννα Λιούτα, πολιτικός επιστήμονας μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΜεΡΑ25.

Μιλά για την πλήρη εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα από την 1η Ιουνίου 2021. Για πρώτη φορά με το νέο πτωχευτικό κώδικα υποκείμενο πτώχευσης είναι και είναι φυσικό πρόσωπο η νομικό πρόσωπο που δεν έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τα χρέη του και δεν έχει εμπορική δραστηριότητα. Στην ειδική πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί 95.000 πλειστηριασμοί και για το μήνα Ιούνιο περίπου 1.000. Πολύ μεγάλα νούμερα Δεν είναι δεύτερη ευκαιρία αυτός ο νόμος. είναι ένα ακόμα μέσο Ιουλία αρχεία που μας κυβερνά να αρπάξει την περιουσία των Ελλήνων. Ακόμα και η προσωπική περιουσία εντάσσεται στην διαδικασία εξόφλησης του χρέους. Θα τους πάρουν το σπίτι θα πληρώνουν δόσεις οι οποίες δεν συνυπολογίζονται στο κεφάλαιο το οποίο χρωστούν.

Η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει δημιουργήσει τον οργανισμό για την διαχείριση των σπιτιών και των ακινήτων που θα κατάσχονται. Αυτοί που θα χάσουν το σπίτι τους δεν είναι κακοπληρωτές . Οι κακοπληρωτές παραμένουν και βρίσκουν τρόπους να ξεφύγουν. Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες στις πλούσιες συνοικίες και τις αυξάνουν στις λαϊκές και φτωχές συνοικίες. Είναι ψέμα οτι η αύξηση των αντικειμενικών αξιών δεν επηρεάζει τον ΕΝΦΙΑ. Επηρεάζει τον ΕΝΦΙΑ και άλλους 20 φόρους που συνδέονται με τις αντικειμενικές αξίες.

Ο νόμος Χατζηδάκη νομιμοποιεί μετά από 100 χρόνια την απλήρωτη εργασία. Νομιμοποιεί επίσης την ελαστική εργασία. Θεωρώ ιστορικό το πρώτο διαφορετικό συνέδριο του ΜεΡΑ25 που έγινε συμβολικά στα λιπάσματα της Δραπετσώνας.

Μιλάμε για συμπόρευση με τα κινήματα δεν θα κατεβάσουμε τα κινήματα μπροστά τα κινήματα και πίσω εμείς είναι το πολιτικό συμπέρασμα του συνεδρίου. Όπου καταγράφηκε η σημαντική συμμετοχή και παρέμβαση των γυναικών μελών του ΜεΡΑ25. Έχουμε και είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο όμως θεωρούμε ότι μόνο με ρίξεις θα αλλάξουν τα πράγματα.

YouTube player
Ιωάννα Λιούτα, πολιτικός επιστήμονας μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΜεΡΑ25.