Μ. Παλαβούζης : “Αναζητώντας μίαν άλλη Γη” & “Παιάνες από Ατσάλι” δυο νέες ανθολογίες. Δράση και σασπένςΜανώλης Παλαβούζης

Με τον περιβαντολόγο συγγραφέα Μανώλη Παλαβούζη συζητάμε για τις δύο νέες ανθολογίες που έχουν εκδοθεί και στις οποίες συμμετέχει με δικά του διηγήματα.

Η συλλογή διηγημάτων επιστημονικής φαντασίας με τίτλο “Αναζητώντας μίαν άλλη Γη”. Είναι αποτέλεσμα διαγωνισμού που προκήρυξε ο εκδοτικός οίκος Πηγή. Με θέμα διηγήματα επιστημονικής φαντασίας.

Έστειλαν λοιπόν συγγραφείς από όλη την Ελλάδα διηγήματα στον εκδοτικό οίκο Πηγή. Ένας από αυτούς είναι και ο Μανώλης Παλαβούζης. Το διήγημα του οποίου συμπεριλαμβάνεται στην τελική έκδοση της ανθολογίας με τίτλο “Αναζητώντας μίαν άλλη γη” .

Το θέμα που πραγματεύεται η ανθολογία αυτή, αφορά ένα ταξίδι σε έναν άλλον Πλανήτη, πάντα υπό το πρίσμα ότι η ζωή στην γη πλέον δεν θα μπορεί να μας υποστηρίξει ως είδος. Οπότε θα πρέπει να βρούμε έναν άλλο κόσμο.

Το διήγημα του Μανώλη Παλαβούζη αναφέρεται στη ζωή κάποιων αστροναυτών που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη. Τα διηγήματα στην ανθολογία αυτή δεν έχουν κάποια συνάφεια μεταξύ τους. Έχουν όμως διαφορετικές απόψεις έτσι όπως τις αντιλαμβάνονται οι συγγραφείς. Τα διηγήματά είναι αυτοτελή.

YouTube player
Μανώλη Παλαβούζης

Θα κυκλοφορήσει μία άλλη συλλογή περίπου τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.

Με τον τίτλο “Στα όνειρά της φαντασίας Παιάνες από Ατσάλι”. Η συλλογή αυτή ήταν αποτέλεσμα ενός διαγωνισμού του εκδοτικού οίκου Allbooks. Εκδοτικός οίκος allbooks απηύθυνε κάλεσμα σε συγγραφείς που ασχολούνται με την επιστημονική φαντασία.

Πιο συγκεκριμένα με το υποείδος της που έχει να κάνει με την επική φαντασία. Μέσα στο βιβλίο αυτό θα βρούμε 10 διηγήματα μεγαλύτερου μεγέθους το καθένα από την προηγούμενη ανθολογία . Τα οποία αφορούν καθαρά ένα πολεμικό έπος.

Το σημαντικό στην ανθολογία αυτή είναι ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι συγγραφείς που συμμετέχουν θα πληρωθούν. Η πρακτική αυτή υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην Αμερική αλλά στην Ελλάδα πρώτη φορά εισάγεται από τον συγκεκριμένο εκδοτικό οίκο.

Μανώλης Παλαβούζης
Μανώλης Παλαβούζης

Το νέο βιβλίο του Μανώλη

Τέλος ο Μανώλης Παλαβουζης μας δήλωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας για να ξεκινήσει το νέο του βιβλίο. Μας αποκάλυψε ότι το νέο αυτό βιβλίο θα έχει χώρο δράσης τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δεν θα αφορά μία φυσική καταστροφή, αλλά μία ανθρωπογενή καταστροφή. Υποσχέθηκε δράση και σασπένς που θα κρατήσει τον αναγνώστη από την αρχή μέχρι το τέλος με έντονο ενδιαφέρον.


Αρχική