Προσεγγίζοντας την Θράκη Αναγέννηση στην Οικονομία και την Κοινωνία
Στα πλαίσια της εκδήλωσης Αναγέννηση στην Οικονομία και την Κοινωνία, ο Παύλος Γερουλάνος επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Αθήνα είσαι Εσύ” και πρώην υπουργός τουρισμού και πολιτισμού επισκέφτηκε τον Έβρο και συγκεκριμένα ξεκίνησε από την περιοχή της Νέας Βύσσας με την οποία έχει και συγγενικούς δεσμούς καταγωγής. στη συνέχεια είχε συνεργασία με τον δήμαρχο Ορεστιάδας και αργότερα με την Αντιδήμαρχο πολιτισμού και εθελοντισμού του δήμου Διδυμοτείχου.
YouTube player
Π. Γερουλάνος: Υπάρχει πλούτος σε όλη τη χώρα όπως και στον Έβρο ο οποίος μένει αναξιοποίητος

Υπάρχει πλούτος σε όλη τη χώρα όπως και στον Έβρο ο οποίος μένει αναξιοποίητος. Αυτό συμβαίνει γιατί το κεντρικού κράτους δεν έχει τη γνώση και τα εργαλεία να καταλάβει τι σημασία αυτού τού πλούτου και δεν μπορεί να δώσει το έναυσμα για να αξιοποιηθεί σωστά. Αν θέλουμε λοιπόν να αναπτυχθεί η περιοχή η ακριτική περιοχή να μείνουν εδώ τα παιδιά μας θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία να μεταφερθούν αρμοδιότητες και πόροι στην αυτοδιοίκηση και σε συνεργασία με επιμελητήρια και τα πανεπιστήμια να δημιουργηθεί ένα κοινό σχέδιο ανάπτυξης για την περιοχή. Βασικό στοιχείο είναι η ενθάρρυνση και η στήριξη των μικρών επιχειρήσεων .Όπου η καινοτομία οι φρέσκες ιδέες θα κάνουν τη διαφορά.

Ιωάννης Ζαμπούκης Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Κάνουμε διάλογο για την Αναγέννηση της Οικονομίας και της Κοινωνίας στη Θράκη

 Στα πλαίσια εξωστρέφειας του δήμου απευθύνομαι προσκλήσεις για διάλογο σε εκπροσώπους της κοινωνίας.

 Θα μιλήσουμε για την αναγέννηση της κοινωνίας και της οικονομίας στην Θράκη.

 ανοίγουμε ένα πρώτο κύκλο διαλόγου και συζητήσουν και θα ακολουθήσει δεύτερος με πρόσκληση σε πανεπιστήμια.

YouTube player
Ιωάννης Ζαμπούκης Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Χριστόδουλος Τοψίδης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου :Μόνο το 10% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν πρόσβαση στην ρευστότητα.

Θα μιλήσουμε για τη μικρομεσαία επιχείρηση και τα προβλήματα που έχει. Μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά το 99,1% στην Ελλάδα είναι μικρομεσαία επιχειρηματικότητα . Πρέπει να υπάρχει συνεργασία τοπικής κοινωνίας και όλων των θεσμικών για να προωθήσουμε τις προτάσεις μας. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις μόνο το 10% έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα , Δυστυχώς με τα μέτρα που δόθηκαν το 2019 δεν υποστηρίχθηκε η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα όπως θα έπρεπε. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης .

YouTube player
Χριστόδουλος Τοψίδης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Έβρου

Όλη η εκδήλωση

YouTube player

Αρχική