«Ήρωας της βραδιάς» χαρακτηρίστηκε ένα 11χρονο αγόρι που πέρασε μόνο του τα σύνορα της Σλοβακίας από την Ουκρανία.

Το 11χρονο αγόρι από την Ουκρανία και συγκεκριμένα από την Ζαπορίζια, πέρασε μόνο του στη γειτονική Σλοβακία καθώς οι γονείς του έπρεπε να μείνουν πίσω. Σε μια συγκλονιστική απόδειξη του ανθρώπινου κόστους του πολέμου που έχει εξαπολύσει η Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας.

Το αγόρι ξεκίνησε το ταξίδι του με ένα σακίδιο, μια πλαστική σακούλα με λίγα υπάρχοντα και έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο με στιλό στο χέρι του, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας.

Σε φωτογραφίες που κοινοποίησε το υπουργείο στο Facebook το Σάββατο, φαίνεται το αγόρι να λαμβάνει φαγητό και κάτι να πιει από εθελοντές κατά την άφιξή του στη Σλοβακία. «Αυτός είναι ο μεγαλύτερος ήρωας της χθεσινής νύχτας». Δήλωσε το σλοβακικό υπουργείο. «Κέρδισε τους εθελοντές με το χαμόγελο, την τόλμη και την αποφασιστικότητά του, αντάξια ενός αληθινού ήρωα».

Όπως σημειώνει το υπουργείο, επικοινώνησε με τους συγγενείς του παιδιού, χρησιμοποιώντας τον αριθμό που ήταν γραμμένος στο χέρι του και μετά ήρθαν να το πάρουν. «Η όλη ιστορία τελείωσε καλά» ανέφερε η ανάρτηση στο Facebook.

Το αγόρι φέρεται να είναι από την Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Την τοποθεσία όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Ευρώπη και το οποίο δέχθηκε επίθεση από Ρώσους την περασμένη εβδομάδα. Πυροδοτώντας φόβους για μια καταστροφή πολύ μεγαλύτερη από το Τσερνόμπιλ.

Η μητέρα του ευχαριστεί τον Σλοβακικό λαό

Σε επόμενη ανάρτησή του, το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας. Ενημερώνει πως το αγόρι είναι καλά στην υγεία του και έχει μεταφερθεί στην Μπρατισλάβα. Όπου βρίσκονται συγγενείς του. Μάλιστα, στην ανάρτηση αυτή μιλάει και η μητέρα του. Η οποία με δάκρυα στα μάτια ευχαριστεί όλο τον κόσμο της Σλοβακίας που βοήθησαν τον γιο της. Όπως αναφέρει το υπουργείο, η μητέρα έπρεπε να μείνει πίσω στην Ουκρανία. Καθώς η δική της μητέρα είναι κατάκοιτη και δεν μπορεί να ταξιδέψει.

https://www.facebook.com/watch/?v=997733561138871

Πηγή: iefimerida.grΟ ήρωας της βραδιάς: 11χρονος πέρασε μόνος του τα σύνορα Ουκρανίας-Σλοβακίας με έναν αριθμό τηλ. στο χέρι του – iefimerida.gr


Αρχική