Β. Μαυρίδης: Χορτάσαμε από λόγια μπουχτίσαμε από υποσχέσεις που δεν εκπληρώνονται. Oικονομική “μαχαίρια” για την αγορά μας. Το άνοιγμα του Τελωνείου Καστανεών τωρα.Βασίλης Μαυρίδης Δήμαρχος Ορεστιάδας
Βασίλης Μαυρίδης Δήμαρχος Ορεστιάδας

Βασίλης Μαυρίδης Δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Το τελωνείο στις Καστανιές δεν έκλεισε για υγειονομικούς λόγους. Παραμείνει κλειστό από τα γεγονότα που έγιναν πριν ένα χρόνο.

Σημειώνω τις δηλώσεις πριν από τρεις μέρες του Υπουργού Εξωτερικών κυρίου Δένδια ότι” η Τουρκία δεν έχει δώσει σημάδια καλυτέρευσης της συμπεριφοράς της.” Το άνοιγμα του τελωνείου έγινε μόνο από την μεριά της Ελλάδος. Δηλαδή μόνο από τη μεριά της Ελλάδας μπορούν να εισέλθουν Τουρκία και απαγορεύεται οποιοσδήποτε να έρθει από την Τουρκία στην Ελλάδα. Με την τεράστια διαφορά στην ισοτιμία νομισμάτων ένα σημαντικό οικονομικό ρεύμα πλέον θα κινηθεί προς την Τουρκία. Άρα θα έχουμε μεγάλη οικονομική ζημιά στην τοπική αγορά. Είναι μία οικονομική “μαχαίρια” για την αγορά μας.

Επικαλούμαι τοποθετήσεις ευρωπαίων αξιωματούχων σχετικά με την αξιοπιστία της Τουρκίας στην καταμέτρηση της πανδημίας και σχετικά με τα στοιχεία που δηλώνουν. Άρα δεν υπάρχει σιγουριά για το τι υγειονομικά μπορεί να συμβεί όταν κάποιοι από την Ελλάδα πάνε στην Τουρκία και επιστρέφουν. Το άνοιγμα του τελωνείου είναι μία λανθασμένη απόφαση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Υπάρχει μία τεράστια απόσταση μεταξύ της έκφρασης των επιθυμιών από κυβερνητικά στελέχη για στήριξη της Θράκης και του Έβρου από την ουσιαστική και πραγματική στήριξη.

YouTube player
Βασίλης Μαυρίδης Δήμαρχος Ορεστιάδας και Πρόεδρος ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Το άνοιγμα του τελωνείου είναι μία λανθασμένη απόφαση τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Υπάρχει μία τεράστια απόσταση μεταξύ της έκφρασης των επιθυμιών από κυβερνητικά στελέχη για στήριξη της Θράκης και του Έβρου από την ουσιαστική και πραγματική στήριξη.

Χορτάσαμε από λόγια μπουχτίσαμε από υποσχέσεις που δεν εκπληρώνονται .

Ενωμένες οι δυνάμεις των δήμων πέτυχαν πολλά και μπορούν να πετύχουν πολλά. Αποδέχομαι και στηρίζω την πρόταση του δημοτικού συμβούλου από το Σουφλί για μία διαδημοτική συντονισμένη προσπάθεια. Θετικό αποτέλεσμα της διαδημοτικής συνεργασίας ,με την ένταξη σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που κατέθεσαν οι τρεις Δήμοι του Βορείου Έβρου.

Σύντομα θα έχουμε θετικές ειδήσεις για τον Έβρο που αφορούν τη δημιουργία επαγγελματικών σχολών κατάρτισης (ΙΕΚ στο Σουφλί) μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα επαγγελματικής κατάρτισης κυρίου Βούτσινου.

Το επίπεδο διεκδίκησης των Δημάρχων είναι υψηλό και μέσα από αυτό δίνουν τον αγώνα για τον τόπο τους και έχουν πολλές επιτυχίες. Έχουν κατατεθεί δύο πολύ σημαντικές προτάσεις για δύο νέα τμήματα στο ΙΕΚ Ορεστιάδας που αφορούν την Αγροτική παραγωγή.


Αρχική