LightHub-Ατσαλάκης: Σήμερα δεν τρώει το μεγάλο ψάρι το μικρό. Σήμερα το γρήγορο ψάρι τρώει το αργό

Με την κάμερά της εκπομπής βρεθήκαμε το Σάββατο 4 Μαρτίου στην εκδήλωση που οργάνωσε το LightHub επιχειρηματικότητας της Αλεξανδρούπολης. Η εκδήλωση αυτή αφορούσε την αξιολόγηση των προτάσεων στο δεύτερο στάδιο του δεύτερου κύκλου που έχει οργανώσει το LighthHub.

YouTube player

Ακολουθεί μια περίληψη των σημαντικών δηλώσεων.

Σκερλετόπουλος Λεωνίδας Διαχειριστής του Light Hub.

Η επιτροπή αξιολόγησης επίσης είναι μία ανεξάρτητη επιτροπή. Ήταν επιλογή μας να είναι μία ανεξάρτητη επιτροπή με την συμμετοχή των 27 μεντόρων. Τέλος είναι σημαντικό να ενημερώσουμε τους υποψηφίους που θέλουν να συμμετέχουν στον τρίτο κύκλο του light hub. ότι με βάση το υπάρχον χρονοδιάγραμμα περίπου στις 20 Μαρτίου θα ξεκινήσει η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων.

Ο Παναγιώτης ο Κετικίδης είναι ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης καινοτομίας Θεσσαλονίκης. Eίναι Founder του Ελληνικού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων(HeBAN) και επίσης Καθηγητής Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας

Παναγιώτης Kετικίδης: Χωρίς εξωστρέφεια και συνέργειες δεν μπορούμε να έχουμε καινοτομικά προϊόντα

Το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων είμαστε επιχειρηματίες που θεωρούμε ότι ένα μέρος των χρημάτων μας μπορούμε να τα διαθέσουμε για να βοηθήσουμε τους νέους

Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε ένα να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά. Φυσικά προσπαθούμε να βρούμε ιδέες ότι καινοτόμες αλλά το βασικό είναι να βοηθήσουμε νέα παιδιά, έτσι ώστε να μπορούν υλοποιήσουν το όνειρό τους και να πάνε παγκόσμιο επιχειρηματικό χώρο

Οι Επιχειρηματικοί Άγγελοι δίνουν τρία πράγματα

Το πρώτο είναι τα χρόνια εμπειρίας που έχουμε στον επιχειρηματικό χώρο.

Το δεύτερο είναι το δίκτυο που δίνουμε γιατί γνωρίζουμε την παγκόσμια αγορά.

Το τρίτο είναι τα χρήματά μας.

LightHub

Alec Mally:Εξαιρετικό το επίπεδο εκπαίδευσης σε θέματα τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Director of Global Economic Affairs Foresight Strategy κια πρώην Πρόξενος USA στην Θεσσαλονίκη.

Η προσπάθεια που γίνεται με επίκεντρο τη Θερμοκοιτίδα που έχει αναπτύξει το Επιμελητήριο Έβρου. Είναι μία πολύ σημαντική προσπάθεια για τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά για τους νεότερους.

Τους δίνει το έναυσμα για να τους στηρίξει ψυχολογικά να φύγουν από αυτή την ψυχολογία του Δημοσίου που έχουμε στην Ελλάδα και να κατευθυνθούν προς την ιδιωτική πρωτοβουλία

Γίνονται παρόμοιες προσπάθειες και σε άλλα μέρη στην Αθήνα κλπ. Αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι οι περισσότερες από αυτές επικεντρώνονται στην επιστήμη και στην τεχνολογία το οποίο είναι κάτι το που ενδιαφέρει πάρα πολύ Αμερικανικές εταιρείες οι οποίες ξέρουν το καλό επίπεδο που έχουμε σε αυτούς τους τομείς στην εκπαίδευση Ελλάδα.

Καράμπελα Λήδα: Η Αποτυχία είναι καλή. Είναι μάθημα, Νίκησε τον φόβο.

Strategy consulting Leadership coaching

Το μέλλον είναι αυτά τα νέα παιδιά οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν πράγματα και να πάρουν κάποια στιγμή τις δικές μας τις γυναίκες στην κοινωνία και στον κόσμο Αν πιστεύεις στον εαυτό σου και θεωρείς ότι μπορείς να κάνεις πράγματα μη φοβάσαι!!

Άνοιξε τα φτερά σου. Η Αποτυχία είναι καλή. Είναι μάθημα, μπορεί να αποτύχεις μία δύο τρεις πέντε φορές, Όμως η δύναμή του να μπορέσεις να σηκωθείς και να αποκτήσεις αυτή η ανθεκτικότητα είναι αυτό που σε κάνει να κάνεις τη διαφορά και στη ζωή σου και στη ζωή των άλλων.

Evelina Van Mensel

EMBA, Leading Change, Marketing Research , Καθηγήτρια στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας

Η διασύνδεση και η συνεργασία στα πλαίσια της ανταλλαγής εμπειριών των υποψηφίων νέων επιχειρηματιών Ελλήνων και Βουλγάρων από τους αντίστοιχους Μέντορες που έχουμε στο Αμερικάνικο πανεπιστήμιο στη Βουλγαρία και τις εμπειρίες που αποκομίζουν είναι επιχειρηματίες από την υποστήριξη των Μεντόρων στην Ελλάδα του LightHub.

Keith Wallace Director at Hivos Impact Investments

Έρχομαι από την άλλη άκρη της Ευρώπης από το Αμπερντίν και έρχομαι εδώ στην άλλη άκρη. Όπου βλέπω ότι υπάρχουν πραγματικά πολύ δυνατές σε επιχειρηματικές ιδέες και ελπίζω να είμαστε σε θέση να την παρουσία μας εδώ να βοηθήσουμε όλους αυτούς ανθρώπους για να μπορέσουν να πετύχουν αυτό για το οποίο έχουν ξεκινήσει .

Ροζαλία Παρθένη Πρόεδρος Ελληνικής ένωσης Σχεδιαστών Μόδας

Οι νέοι να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Αλλά παράλληλα να τσεκάρουν κάθε βήμα γιατί ο ανταγωνισμός είναι πολύ πιο γρήγορος σήμερα. Πρέπει και εμείς να είμαστε εξίσου γρήγοροι,

Ατσαλάκης Γιωργος: Σήμερα δεν τρώει το μεγάλο ψάρι το μικρό. Σήμερα το γρήγορο ψάρι τρώει το αργό,

Αν. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Είναι σημαντική η πρωτοβουλία που αναπτύσσει το επί Επιμελητήριο Έβρου με τη λειτουργία του light hub.. Η επαφή με τις νέες τεχνολογίες δημόσιες επιχειρήσεις ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα να αυξήσουν το πελατολόγιο και να στεριωσουν πραγματικά στην αγορά εντός της Ελλάδος και εκτός Ελλάδος Σήμερα δεν τρώει το μεγάλο ψάρι το μικρό. Σήμερα το γρήγορο ψάρι τρώει πλέον το αργό. Με την ατζέντα της τεχνολογίας μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα και να αποκτήσουμε μία πολύ ισχυρή και δυνατή οικονομία όπως της αρμόζει.


Αρχική