Κουτσιμπογιώργος : “Στάχτη στα μάτια” οι αυξήσεις. Πραγματικές αυξήσεις σε όλους τους συνταξιούχους

Συναντήσαμε τον Κουτσιμπογιώργο Γιώργο Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ. Στις συγκεντρώσεις των συνταξιούχων στην Καβάλα στη Δράμα και την Αλεξανδρούπολη.

YouTube player

Ρωτήσαμε λοιπόν το λόγο επίσκεψης στην περιοχή και τι συμβαίνει με τις δύο επιστολές που έστειλε ο σύλλογος στον Διοικητή και υποδιοικητή του ΕΦΚΑ.

Κουτσιμπογιώργος Γιώργος

“Έχουμε πολλά προβλήματα με τις καθυστερήσεις στον ΕΦΚΑ. υπάρχουν 7000-8000 συνάδελφοι που καθυστερούν τα αναδρομικά τους. μεγάλα προβλήματα και λάθη στον υπολογισμό των συντάξεων. στείλαμε λοιπόν επιστολές στους πολιτικούς εκπροσώπους του ΕΦΚΑ διοικητή και υποδιοικητή, με την επισήμανση όλων των παραπάνω προβλημάτων. Εάν δεν δοθούν άμεσα λύσεις θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά. θα κοιμηθούμε δηλαδή δικαστικά εναντίον τους.”

Κουτσιπογίωργος

Ρωτήσαμε επίσης τον κύριο Κουτσιμπογιώργο σχετικά με τις αυξήσεις που έδωσε η κυβέρνηση στους συνταξιούχους.

Κουτσιμπογιώργος Γιώργος

“Εδώ και μερικά χρόνια έχουμε προτείνει έναν ουσιαστικό τρόπο να υπολογίζονται οι αυξήσεις στις συντάξεις. Αύξηση στη σύνταξη σημαίνει ότι μεταβάλλεται η βάση υπολογισμού της σύνταξης.

Η βασική σύνταξη δηλαδή. Έτσι όπως η κυβέρνηση δίνει την αύξηση ουσιαστικά εμφανίζεται σαν επίδομα και όχι σαν πραγματική αύξηση. Πέραν του ότι το 7,75% που ανακοινώθηκε. Στην πραγματικότητα, εάν αφαιρέσουμε την εφορία και τις υπόλοιπες κρατήσεις γίνεται περίπου 4%. Ακόμα όμως και αυτό το ποσό δεν έχει δοθεί σε όλους τους συνταξιούχους.

Οι εξαγγελίες για επιδόματα των 200 και 300 ευρώ είναι “στάχτη στα μάτια” των συνταξιούχων. Είναι θέμα επιβίωσης των συνταξιούχων πραγματική και ουσιαστική αύξηση των συντάξεων”


Αρχική