Κουτσουλίανος : Οι Δήμοι είναι η κοινωνική ασπίδα. Πρέπει να δημιουργήσουν κέντρα επιχειρηματικότητας.

O Χριστόδουλος Kουτσουλιάνος, Συγγραφέας και σύμβουλος επιχειρήσεων. έχει υπηρετήσει για 30 χρόνια περίπου την Tοπική Aυτοδιοίκηση. Επίσης το συγγραφικό του έργο κεντρικό θέμα έχει την τοπική αυτοδιοίκηση. στη σημερινή εκπομπή λοιπόν ξεκινάμε με μία ανάλυση των αποτελεσμάτων της προηγούμενης Κυριακής και καταλήγουμε στην παρουσίαση μέρους του συγγραφικού του έργου .

YouTube player

Χριστόδουλος Kουτσουλιάνος:

“Σε ότι αφορά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής θα έλεγα ότι είναι “μία από τα ίδια”. οι πολίτες επέλεξαν ξανά κατά πλειοψηφία τα ίδια πρόσωπα. Στους δήμους θα υπάρξει μεγάλη μάχη. Αρκεί να θυμίσω ότι στις προηγούμενες εκλογές το 85% των Δημάρχων που εξελέγησαν ήταν δεύτερη την πρώτη Κυριακή και έγιναν Δήμαρχοι τη δεύτερη Κυριακή.”

Στη συνέχεια θέσαμε το ερώτημα στο Χριστόδουλο Kουτσουλιάνο: Που εντοπίζεται η διαφορά μεταξύ πολιτικών και διοικητικών ηγετών στη δημόσια ηγεσία.?

Χριστόδουλος Kουτσουλιάνος:

“Η απάντηση στο ερώτημά βρίσκεται στο νέο μου συγγραφικό έργο θα εκδοθεί το πρώτο εξάμηνο του 2024 και και έχει θέμα: Η πολιτική ηγεσία αλλιώς. Όπου περιγράφουμε το φαινόμενο της ηγεσίας και στη δημόσια διοίκηση. Επίσης η πολιτική σήμερα έχει γίνει ανεμοσκορπισματα. Ο καθένας πλέον μπορεί να πάει σε όποιο πολιτικό χώρο θέλει.”

Στο τέλος της συζήτησης αναφερθήκαμε στη σχέση που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση με την επιχειρηματικότητα.

Κουτσουλιάνος

Χριστόδουλος Kουτσουλιάνος:

“Οι δημοτικές αρχές σε ολόκληρο τον πλανήτη κάνουν πάρα πολλά πράγματα για την Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Δυστυχώς στην Ελλάδα Είμαστε πάρα πολύ πίσω στο θέμα αυτό. Όταν λέμε στο βιβλίο μας οι δήμοι να αναπτύξουν την επιχειρηματικότητα δεν εννοούμε την δημιουργία δημοτικών επιχειρήσεων. Εμείς προτείνουμε τη δημιουργία ομάδας δήμων με στόχο κοινές δράσεις για την δημιουργία Υποδομών και στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας για την αύξηση του κατά κεφαλήν εισοδήματος των πολιτών. Είναι διαφορετικό πράγμα η στήριξη και για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας από το να δημιουργούμε δημοτικές επιχειρήσεις. Για παράδειγμα η δημιουργία κέντρου επιχειρηματικότητας από μία δημοτική αρχή ή από μία ομάδα Δήμων στηρίζει την τοπική οικονομία. Οι Δήμοι αποτελούν την κοινωνική ασπίδα. Πρέπει να δημιουργήσουν κέντρα επιχειρηματικότητας.”

Αρχική