Β. Κασαπίδης: Τώρα και άμεσα ουσιαστική στήριξη και βοήθεια στο λιανεμπόριο από Κυβέρνηση και Περιφέρεια. Από 13/7 ΝΕΑ αεροπορική σύνδεση Αλεξ/πολη με Ηράκλειο.

Βασίλης Κασαπίδης Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης αναφέρεται στην κατάσταση στην τουριστική αγορά και στα σοβαρά προβλήματα στο λιανεμπόριο.

Παλεύουμε τη δυνατότητα για τους κατοίκους της Θράκης να μπορούν να κάνουν μία απόδραση μέσα στην Ελλάδα με λογικούς και οικονομικούς Όρους. Για το λόγο αυτό διαπραγματευόμαστε την μόνιμη αεροπορική σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με το Ηράκλειο.Aegean ανταποκρίθηκε και δρομολόγησε από τις 13 Ιουλίου μία απευθείας πτήση Αλεξανδρούπολη Ηράκλειο. Οι τουριστικοί Πράκτορες της Κρήτης θα στηρίξουν την αμφίδρομη προσπάθεια που θα γίνει και από τους τουριστικούς Πράκτορες της Θράκης για την προώθηση τουριστικών πακέτων στην Κρήτη της Θράκης και στη Θράκη της Κρήτης. Αναγνωρίζουν βέβαια το μειονέκτημα ότι η γραμμή είναι προσωρινή και μπήκε αργά μέσα στο καλοκαίρι. Ομως υπάρχει μία κοινωνική προσφορά για τους κατοίκους της Θράκης που έχουν οι φοιτητές στο Ηράκλειο που έχουν στρατιωτικούς που μένουν στην Κρήτη αντίστοιχα και για καταγόμενος από την Κρήτη που κατοικούν στην Θράκη να έχουν έναν τρόπο επικοινωνίας άμεσης. Τα τουριστικά πρακτορεία της Θράκης με βασικό μέλημα και γνώμονα την ασφάλεια των ταξιδιωτών κατάφεραν ένα μέρος της αγοράς να ανακάμψει. δεν είμαστε στα προ της πανδημίας επίπεδα αλλά η κίνηση μέχρι τώρα μας δίνει μία ελπίδα.

YouTube player
Βασίλης Κασαπίδης Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης

Σε συνεργασία με το boardingpassport δημιουργήσαμε ένα νέο προϊόν που στοχεύει σε μικρούς προορισμούς σε γειτονικές χώρες. όπου μικρά γκρουπάκια 2-12 άτομα με συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες παροχές θα μπορούν να κάνουν ολιγοήμερες αποδράσεις. Η αλήθεια είναι ότι υστερούμε τουριστικά σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας που είναι ανεπτυγμένες. η διαπίστωση όμως είναι ότι η Θράκη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες περιοχές σε ότι αφορά το τουριστικό προϊόν.

Στην Αλεξανδρούπολη είχαμε ξεκινήσει ένα σχεδιασμό City Break για να πετύχουμε ένα μέσο όρο 2 διανυκτερεύσεων. O στόχος αυτός έχει επιτευχθεί και εργαζόμαστε τώρα στην προβολή της Θράκης και του Έβρου και του νησιού της Σαμοθράκης σαν τόπο μόνιμων διακοπών. Η αλήθεια είναι ότι υστερούμε τουριστικά σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας που είναι ανεπτυγμένες. η διαπίστωση όμως είναι ότι η Θράκη δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες περιοχές σε ότι αφορά το τουριστικό προϊόν.

Δυστυχώς το λιανεμπόριο δεν βρήκε ξανά το βηματισμό του.

Τεράστιες δυσκολίες στους μικρούς επιχειρηματίες. Τώρα θέλουμε την ουσιαστική στήριξη και βοήθεια από κυβέρνηση και περιφέρεια. Έχουν συσσωρευτεί μεγάλες υποχρεώσεις από το κλείσιμο των καταστημάτων είναι δύσκολο να ανταποκριθούν οι επαγγελματίες.

Πρέπει άμεσα να δημιουργηθούν προγράμματα μη επιστρεπτεας προκαταβολής για αγορά πρώτων υλών και εμπορευμάτων. Δεν πρέπει να αφήσουμε καμία επιχείρηση να κλείσει.


Αρχική