Παναγιώτης Καλακίκος:“Σαμποτάζ” της αντιπολίτευσης στην εκλογή Προέδρου ΔΣ. Όχι στο κλείσιμο της Πειραιώς. Η επίσκεψη του Γ.Γ. Επαγγ. Κατάρτησης αρχή για δημιουργία νέων ΙΕΚ στο Σουφλί.

Παναγιώτης Καλακίκος Δήμαρχος Σουφλίου. Αναφέρεται στη μεγάλη πυρκαγιά στη Λευκίμμη και στα αιτία. Την διαχείριση της παραίτησης του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ρόλο της Μείζονος αντιπολίτευσης το θέμα και της Ελάσσονος αντιπολίτευσης το θέμα. Για δεύτερη χρονιά κινδυνεύει το δάσος της Δαδιάς από πυρκαγιά. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν εμπρησμό.

YouTube player
Παναγιώτης Καλακίκος Δήμαρχος Σουφλίου.

Συντονισμένη προσπάθεια Δήμου, πυροσβεστικής και των εμπλεκομένων υπηρεσιών απέτρεψαν τα χειρότερα. προληπτική η απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού της Λευκίμμης . Σημαντικό ρόλο έπαιξε το μεγάλο ρωσικό αεροσκάφος όμως εφοδιασμός του γίνονταν στην Καβάλα. Είναι ένα θέμα σοβαρό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Σοβαρό πρόβλημα η υποχρηματοδότηση του Δασαρχείου. Με μόνο 40.000 είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνουν εργασίες πρόληψης και προστασίας στον Εθνικό δρυμό της Δαδιάς.

Άτομο που συνεχίζει να έχει την εμπιστοσύνη του δημάρχου ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη. Υπήρξε διαφορά απόψεων σε διάφορα ζητήματα που τον οδήγησε στην παραίτηση. Προσωπικά στηρίζω την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων γιατί με τον τρόπο αυτό γίνεται πολιτικός διάλογος και βρίσκουμε λύσεις. Και στις καλύτερες “οικογένειες” συμβαίνουν κάποια γεγονότα και διαφωνίες.

Η απουσία της αντιπολίτευσης από τις συνεδριάσεις και η έλλειψη απαρτίας δημιουργήσε πρόβλημα το οποίο λύθηκε με την εφαρμογή του νόμου. Όμως προκαλεί λύπη η στάση της παράταξης της Μείζονος αντιπολίτευσης κατά δήλωση τους στόχο είχαν την καθυστέρηση στην εκλογή προέδρου δημοτικού συμβουλίου. Η αντιδημοκρατική αυτή στάση δεν έριξε την ωριμότητα που επιβαλλόταν. Δυστυχώς εμείς μετράμε 10 δημοτικούς συμβούλους σαν παράταξη. Η αντιπολίτευση όμως έχει 17 στο σύνολο της. Παρότι εμείς σαν παράταξη ψηφίσαμε και στηρίξαμε σοβαρές προτάσεις της αντιπολίτευσης για το καλό του δήμου Σουφλίου. Αντίθετα η παράταξη της αντιπολίτευσης προσπαθεί με διάφορους τρόπους να μπλοκάρει την εκτέλεση έργων.

Θα πρέπει να καθίσουμε τι να συζητήσουμε για σοβαρά θέματα του δήμου τι συμφέρει στο δήμο τι συμφέρει τους δημότες και να προχωρήσουμε επιλύοντας τις διαφορές στα θέματα αυτά. Η παράταξή μας είναι ανοιχτή στο διάλογο και τις προτάσεις. Για το καλό του τόπου δεν μας ενδιαφέρει από πού προέρχονται .

Δεν υπάρχει θέμα στην διαφάνεια και στη διαχείριση των οικονομικών του δήμου Όλα είναι στο Διαύγεια. Σαν Δήμαρχος λειτουργώ με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων στους συνεργάτες μου έχω δώσει Ελευθερία κινήσεων στους αντιδημάρχους να σχεδιάσουν να δημιουργήσουν προϋπολογισμούς και προτάσεις κοινός ο στόχος για την καλυτέρευση της κατάστασης στο δήμο Σουφλίου. Δεν είχαμε κάποια πρόταση από την ελάσσονα αντιπολίτευση για το πρόσωπο του προέδρου παρότι προκαλέσαμε τη συζήτηση και είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις. Όμως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα πρέπει να είναι πάντα από την παράταξη του Δημάρχου και να είναι πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Δημάρχου.

Είναι δυνατόν να έχουμε διακομματική επιτροπή για τη Θράκη και να κλείνουν τράπεζες και ταχυδρομεία. όταν έχουμε την πληροφόρηση ότι το υποκατάστημα της Πειραιώς στο Τυχερό είχε πολύ καλή οικονομική εικόνα στη λειτουργία του. Τις τράπεζες τις έχει πληρώσει όλος ο Ελληνικός λαός. Σημαντική η πρόταση του πρώην προέδρου Σάκη Δήμουτση για τη δημιουργία ενός συλλογικού οργάνου διεκδίκησης σε επίπεδο Δήμων για όλο τον Έβρο. Σημαντική η επίσκεψη του γενικού γραμματέα επαγγελματικής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης που αναμένεται την Πέμπτη όπου θα συζητήσουμε θέματα ίδρυσης και λειτουργίας σχολών ΙΕΚ στο Δήμο Σουφλίου.


Αρχική