Ηγεσία και Επιχειρείν είναι η εκπομπή του Μαρτίου. σήμερα λοιπόν θα ασχοληθούμε με την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Χριστόδουλου Κουτσουλιάνου με τίτλο “Η πολιτική ηγεσία αλλιώς Μια διαφορετική εμπειρία.
Χριστόδουλος Κουτσουλίανος:
“Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζεται μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της πολιτικής ηγεσίας μέσα από διαφορετικές φιλοσοφικές, ιστορικές και θεωρητικές προσεγγίσεις, καθώς και της χρησιμότητάς της κατά την πάροδο του χρόνου. Αναδεικνύονται οι διαφορετικές διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά της πολιτικής ηγεσίας, εξετάζοντας τόσο την προσωπικότητα των ηγετών όσο και τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν για την άσκηση της εξουσίας και τη διαχείριση κρίσεων. Μέσα από αναλύσεις παραδειγμάτων από την αρχαία Ελλάδα έως τη σύγχρονη εποχή, το βιβλίο αυτό προσφέρει μια εμβληματική ματιά στον ρόλο και τη σημασία της πολιτικής ηγεσίας για την οργάνωση και την εξέλιξη των κοινωνιών.”
Ηγεσία και επιχειρείν
Στη συζήτησή μας παρεμβαίνει η εκδότης Ευαγγελία Τζιάκα. Η Ευαγγελία Τζιάκα το 2021 ίδρυσε το Writer’s Agency Bookguru.gr, μια καινοτόμο εταιρεία προώθησης συγγραφέων, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες στο χώρο της λογοτεχνίας. Παράλληλα, μέσω της «Πηγής Παιδείας», προχωρά στην έκδοση βιβλίων.
Ο ηγέτης με ειλικρίνεια και συναισθηματική νοημοσύνη αντιμετωπίζει τις κρίσεις.
Με το Χριστόδουλο Κουτσουλιάνο εστιάζουμε στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου του που αναφέρεται στην Πολιτική ηγεσία και διαχείριση κρίσεων.
Η συναισθηματική νοημοσύνη του ηγέτη κατά τη διαχείριση της κρίσης τι ρόλο παίζει?
Όλες οι απαντήσεις στο video της εκπομπής.