ΕΥΠ

Τι αναφέρεται στο έγγραφο που έχουν υπογράψει Δεμίρης και Ράμμος και ανέγνωσαν οι βουλευτές της Εξεταστικής Επιτροπής.

Τρία σημεία της τοποθέτησης της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου που περιέχονται στο έγγραφο της επίσκεψης της ΑΔΑΕ στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τάραξαν τα νερά της χθεσινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής.

Το έγγραφο που ανέγνωσαν τα μέλη της Εξεταστικής συνυπογράφουν μάλιστα τόσο ο Διοικητής της ΕΥΠ Θ. Δεμίρης, όσο και ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος, γεγονός που σημαίνει ότι ουδείς αμφισβητεί την εγκυρότητά του και την αλήθεια που περιγράφει.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα επιβεβαιώνουν με την υπογραφή τους οι Θ. Δεμίρης και Χρ. Ράμμος, η εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου:

Επιμένει πως η κρίση της για τις επισυνδέσεις είναι ανέλεγκτη ακόμα και από τους προϊσταμένους της εισαγγελικούς λειτουργούς!

Υποστηρίζει ότι ο μόνος Διοικητής που μπορεί να γνωρίζει για τις παρακολουθήσεις είναι ο Διοικητής που υπήρξε όταν αυτές γίνονται και όχι και ο επόμενος! Έτσι, το τι έγινε με τις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη (και ποιος ξέρει ποιων άλλων) το γνωρίζει (σύμφωνα με την εισαγγελέα της ΕΥΠ) μόνο ο Π. Κοντολέων και όχι ο Θ. Δεμίρης!!!

-Τονίζει ότι σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο δεύτερος εισαγγελέας (που επανέρχεται) δεν πρέπει να ενημερώνεται για το πρόσωπο που παρακολουθείται, παρά μόνο για το εάν υπάρχουν οι σχετικές υπογραφές που προβλέπονται από το νόμο προκειμένου να γίνει η «επισύνδεση»! Σύμφωνα, δηλαδή, με την εισαγγελέα της ΕΥΠ δεν χρειάζεται ο δεύτερος εισαγγελέας να γνωρίζει το πρόσωπο και του λόγο ή τους λόγους της «επισύνδεσης»!

Απίστευτα πράγματα για μια δημοκρατική χώρα!

Β. Σκ.

Πηγή: www.ieidiseis.gr


Αρχική