Π. Γερουλάνος: Η πολιτική παίρνει αξία όταν δίνει αξία στον Πολίτη στον Άνθρωπο στις Τοπ. Κοινωνίες. Στους Δήμους θέλουμε επάρκεια και όχι τη βοήθεια των υπουργών με “φίλους” στην υλοποίηση της. Η “βοήθεια” είναι η αρχή της διαφθοράς σε κεντρικό επίπεδο.
Π. Γερουλάνος

Π. Γερουλάνος: Η Αναγέννηση είναι η προσπάθεια, η πολιτική να πάρει αξία δίνοντας αξία στους πολίτες της κάθε περιοχής

Παύλος Γερουλάνος πρώην υπουργός επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης στον Δήμο Αθηναίων “Αθήνα είσαι Εσύ”

Ο Παύλος Γερουλάνος περιγράφει την επίσκεψη του στον Έβρο και συγκεκριμένα στη Νέα Βύσσα Από που έχει δεσμούς αίματος και συγγένειας.

Αναφέρεται στα αίτια και τις αφορμές για την δημιουργία της “Αναγέννησης” και εστιάζει και αναλύει συγκεκριμένα σημεία της τοποθέτησης του στην εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στην Αλεξανδρούπολη για την “Αναγέννηση”

Δηλώνει: Είναι σημαντικό να κάνουμε την πολιτική διαδικασία πολιτική και αντί να μιλάμε για τους πολιτικούς να μιλάμε για τους ανθρώπους τους οποίους αφορά η πολιτική. Να θέσουμε τα θέματα που τόσο καιρό δεν έχουμε θέσει να αλλάξουμε τα πράγματα που τόσο καιρό δεν έχουμε αλλάξει. Το κεντρικό κράτος δεν μπορεί να σχεδιάσει δεν γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και στον τουρισμό “πουλά” μόνο θάλασσα και ήλιο.

Στους Δήμους πρέπει να δώσουμε επάρκεια και όχι βοήθεια. Όταν οι υπουργοί επιλέγουν την βοήθεια επιλέγουν ταυτόχρονα τους φίλους και γνωστούς που θα την υλοποιήσουν και τα ποσά που θα διαθέσουν. Αυτό είναι η αρχή της διαφθοράς σε κεντρικό επίπεδο. Θέλουμε επάρκεια στην αυτοδιοίκηση να μπορεί να σχεδιάζει και να υλοποιεί χρησιμοποιώντας με διαφανείς διαδικασίες τους οικονομικούς πόρους δικούς της ή του κεντρικού κράτους.

Στους Δήμους θέλουμε επάρκεια και όχι τη βοήθεια των υπουργών με “φίλους” στην υλοποίηση της.

Η Αναγέννηση είναι η προσπάθεια η πολιτική να πάρει αξία δίνοντας αξία στους πολίτες της κάθε περιοχής Η πολιτική παίρνει αξία όταν δίνει αξία στον Πολίτη στον Άνθρωπο στις Τοπικές Κοινωνίες. Πρέπει να συνδέσουμε τους πολίτες με την πολιτική. για να γίνει αυτό πρέπει να μιλάς για τα προβλήματα του σήμερα. Δεν μπορείς να μιλάς γενικά για το τι θα κάνεις στη Χώρα. Μόνο όταν οι πολιτικοί μπορούν να επιλύουν προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες σήμερα θα επανασυνδεθούν με την κοινωνία και θα αποκτήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών ξανά. .

Αντί για 700.000 επιχειρήσεις μόνο 33.000 θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ. Είναι ένα λάθος μοντέλο που δεν ευνοεί την Περιφερειακή ανάπτυξη. Είναι τραγικό που το 95% της παραγωγικής βάσης της χώρας δεν υπάρχει. υπόσχονται ανάπτυξη χρηματοδοτώντας μόνο το 5% της επιχειρηματικής βάσης της χώρας. Τα χρήματα που θα έρθουν θα πάνε σε λίγους θα διευρυνθεί η ανισότητα στην Ελλάδα.


Αρχική