Α. Παπανδρούδης: 3€ για εμβόλιο στο ιατρείο είναι κοροϊδία. Ανάγκη η επικοινωνία με τον γιατρό μας. Ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται ασφαλής γιατί έχει το γιατρό του πάντα κοντά και διαθέσιμο.

Ανδρέας Παπανδρούδης Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Έβρου.

Ανδρέας Παπανδρούδης Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, δηλώνει:

Όλοι οι γιατροί που εργάζονται στο δημόσιο ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες είμαστε στις επάλξεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο πολίτης πρέπει να αισθάνεται ασφαλής γιατί έχει το γιατρό του και θα έχει το γιατρό του πάντα κοντά του ότι κι αν προκύψει. Συμβουλεύουμε τους ασθενείς μας και προσπαθούμε με τη στάση ζωής την δική μας να τους πείσουμε ότι πρέπει να θωρακιστούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους κάνοντας το εμβόλιο.

Εμβολιαστείτε για να θωρακιστείτε σαν άτομα σαν οικογένεια σαν κοινωνία είναι η άποψη μου. Σήμερα στις εντατικές το 99% είναι αυτοί που δεν έχουν κάνει εμβόλιο.

YouTube player
Ανδρέας Παπανδρούδης Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, δηλώνει:

Το μειωμένο ενδιαφέρον των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών για τη συμμετοχή τους στον εμβολιασμό κατ οίκον, καταρχήν οφείλεται σε πρακτικούς λόγους. Όλοι έχουν τα ιατρεία τους και δουλεύουν πρωί και απόγευμα. Άρα για να συμμετέχουμε θα πρέπει να κλείσουμε κάποιες ώρες στο ιατρείο μας. Απαιτείται κάποια ευελιξία στη διαδικασία για παράδειγμα δεν μας έχουν ενημερώσει εάν μπορούμε να συμμετέχουμε σε κινητή μονάδα , το απόγευμα και τα σαββατοκύριακα που δεν εργαζόμαστε. Ο Ιατρικός Σύλλογος Εβρου θα εκδώσει τις επόμενες μέρες αναλυτικές και απλές οδηγίες για τους πολίτες.

Σχετικά την διαδικασία του εμβολιασμού στο σπίτι. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν οι πολίτες που ενδιαφέρονται για τον εμβολιασμό στο σπίτι είναι να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους ο οποίος θα τους δήλωσει στην σχετική πλατφόρμα. Δεν συμμετέχουν τα φαρμακεία στη διαδικασία αυτή η όλες δηλώσεις και η πιστοποίηση της αναγκαιότητας του εμβολιασμού γίνεται από τον θεράποντα προσωπικό-οικογενειακό γιατρό.

Την οργάνωση και υποστήριξη διαδικασίας έχουν οι ΥΠΕ και οι Δήμοι. Ο γιατρός δεν μπορεί να οδηγά το όχημα να είναι νοσηλευτής και γιατρός ταυτόχρονα. Την οργάνωση αυτή πρέπει να μας την παρέχει ο δήμος και η υγειονομική περιφέρεια. Τα 3 ευρώ για το εμβόλιο στο ιατρείο είναι μία κοροϊδία καλύτερα να είναι δωρεάν, όλοι γνωρίζουμε το ποσό της ελάχιστης επισκέψης.


Αρχική