Λ. Δημητριάδης : Δύσκολος ο χειμώνας. Τραγικές οι δημοσκοπήσεις στα όρια του γελοίου και του αστείου. Δεν μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης. 

Ο Λεωνίδας Δημητριάδης είναι ιδιοκτήτης του blog το toprotovioli.gr. Είναι πολιτικοποιημένο άτομο. Με γνώση κομματικών και πολιτικών διεργασιών. Του ζητήσαμε λοιπόν να κάνει μία ψύχραιμη ανάλυση των αποτελεσμάτων για τα δύο μεγάλα κόμματα μετά τη ΔΕΘ.

YouTube player

Στην πρώτη μας ερώτηση ζητήσαμε από το Λεωνίδα Δημητριάδη να μας ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του στο Κιλκίς σχετικά με τις προετοιμασίες των συμπολιτών του για τον χειμώνα που έρχεται. Αναζήτηση φθηνών καυσίμων, σε φυσικό αέριο πετρέλαιο και καυσόξυλα.

Λεωνίδας Δημητριάδης

“Πολύ γρήγορα τώρα ο χειμώνας. Σεπτέμβριος μήνας με πολύ κρύο. Η ενέργεια είναι ένα θέμα. Είναι θέμα το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο καθώς και το θέμα του ξύλου που έχει γίνει πανάκριβο για την τσέπη του Έλληνα πολίτη.

Ο πολίτης περνάει εδώ που τα λέμε δύσκολα. Σκεπτόμενος πώς θα βγει ο χειμώνας. Δύσκολες καταστάσεις που αν μας έλεγες παλαιότερα ότι θα είναι τόσο δύσκολες. Δεν θα το πιστεύαμε.”

Στην συνέχεια ζητήσαμε να κάνει μία σύγκριση ο Λεωνίδας Δημητριάδης. ανάμεσα στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και την προγραμματική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα

Λεωνίδας Δημητριάδης

“Ο πρωθυπουργός ήρθε στη Θεσσαλονίκη με περιττή αλαζονεία. Όσον αφορά τις πολιτικές του. Στηρίχθηκαν και πάλι στη λογική των επιδομάτων και το πώς θα μπορέσουμε να πάμε στις εκλογές με όσο λιγότερα “ατυχήματα”.

Δεν μπορούμε να πούμε ότι πέτυχε ούτε στο θέμα της πανδημίας. Αλλά ούτε και στο θέμα της ενέργειας και της ΔΕΗ.

Φτάνουμε στη λογική του αστείου.

Όμως διαβάζοντας τις δημοσκοπήσεις είναι πολύ τραγικό. Βγάζουν ότι έχει κερδίσει κιόλας γύρω στη μιάμιση μονάδα. Όμως έτσι όπως τα βλέπω και σχολιάζοντας εδώ και με τους άλλους πολίτες η κατάσταση γελοιοποιείται. Φτάνουμε στη λογική του αστείου.

Ελπίδα και προοπτική στον πολίτη

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Αλέξης ο Τσίπρας επιχείρησε να έρθει πιο κοντά στη μεσαία και χαμηλή τάξη. Με ένα πρόγραμμα το οποίο είναι ρεαλιστικό και αρκετά ριζοσπαστικό επιχείρησε να δώσει μία ελπίδα και προοπτική στον πολίτη.”

Τέλος ζητήσαμε να σχολιάσει την τοποθέτηση του υπουργού Μάκη Βορίδη σχετικά με την πιθανότητα συνεργασίας στις επόμενες εκλογές της Νέας Δημοκρατίας με την “Ελληνική λύση” του Βελόπουλου.

Λεωνίδας Δημητριάδης

Δημητριάδης

“Ψάχνουν να βρουν το πώς θα μπορέσουν να βρουν ένα “ανάχωμα”. Έτσι ώστε να μπορέσουν να κυβερνήσουν ξανά.

Για μένα δεν μπορεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης. Από ότι φαίνεται όμως δεν μπορεί να πάρει αυτοδυναμια. Επομένως θα πρέπει να συνεργαστεί.

Έχει λοιπόν δύο επιλογές.

Η πρώτη και πιο κοντά στον πολιτικό του χώρο είναι η περίπτωση του Βελόπουλου. Όμως θα δεχθεί ο Βελόπουλος πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη?

Η δεύτερη που σήμερα φαίνεται αρκετά μακρινή, είναι συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη. Όμως και σε αυτή την περίπτωση θα δεχτεί ο Νίκος Ανδρουλάκης πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επομένως οι κινήσεις του υπουργού έχουν στόχο να είναι η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και αυτός Υπουργός. Απλά είναι τα πράγματα”


Αρχική