Κ. Αλεξανδρής:ΤΟΕΒ Φερών- Πέπλου. Έχουν γίνει “εγκλήματα” στην περιοχή. Περιφέρεια χρωστά 230χιλ. Ελλειμμα 392χιλΚώστας Αλεξανδρής

Κ. Αλεξανδρής: Υπάρχει ένα έλλειμμα 392 χιλιάδες ευρώ. Το οποίο διερευνάται μετά από Εισαγγελική παραγγελία. Δυστυχώς αποκρύπτουν το πόρισμα.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής αναφέρεται στην λειτουργία του ΤΟΕΒ.

Το ΤΟΕΒ είναι η καρδιά της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή του πρώην Δήμου Φερών. Η ανάγκη ώθησε μία Ομάδα Νέων Αγροτών να μπούμε μέσα στη διοίκηση του ΤΟΕΒ τοπικά εδώ στις Φέρες για να λύσουμε τα προβλήματα.

Υπάρχει ένα έλλειμμα 392 χιλιάδες ευρώ. Το οποίο διερευνάται μετά από Εισαγγελική παραγγελία. Έχει βγει ένα πόρισμα αλλά εδώ και δύο χρόνια προσπαθούμε νέα διοίκηση να το πάρουμε σαν στα χέρια μας αλλά δεν έχει έρθει.

Δυστυχώς το αποκρύπτουν. Τα χρέη του ΤΟΕΒ φτάνουν περίπου τα 2 εκατομμύρια.

YouTube player
Κώστας Αλεξανδρής Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και γραμματέας ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου

Είναι άδικο κάποιοι να πληρώνουν και κάποιοι να μην πληρώνουν. Κάποιοι αποκρύπτουν τα στρέμματα που δηλώνουν.

Διαπιστώσαμε άνιση συμπεριφορά προς τα μέλη. κάποιος που χρωστούσε 1.000 ευρώ στέλνουν το χρέος στο δημόσιο ταμείο. Αντίθετα βρήκαμε περιπτώσεις του χρωστούσαν 15.000 ευρώ και δεν βεβαιώνονται στο δημόσιο ταμείο.

Έχουν γίνει “εγκλήματα” στην περιοχή. Ίσως θα έπρεπε να υπάρχουν και αλλού είδους παρεμβάσεις.

Αλεξανδρής
Κώστας Αλεξανδρής

Η Περιφέρεια χρωστά στον ΤΟΕΒ 230 χιλιάδες ευρώ.

Υπάρχουν 20.000 στρέμματα που δεν δηλώνονται σωστά ή που δεν δηλώνουν καθόλου . Εμείς καταφέραμε τη χρονιά που πέρασε να δηλωθούν 6.000. έχουμε ενημερώσει σχετικά την περιφέρεια πολλές φορές αλλά δεν έχουν κάνει τίποτα.

Εάν δεν μπορέσουμε να βρούμε κοινό δρόμο με την περιφέρεια ή θα πάμε σε κατάθεση αγωγών.

Εναλλακτικά εμείς οι πέντε άνθρωποι που αφήνουμε τις δουλειές μας για να ασχοληθούμε με την διοίκηση του ΤΟΕΒ, θα παραδώσουμε την διοίκηση στην Περιφέρεια.

Το λέμε ξεκάθαρα προς όλους

Εάν δεν βρεθούν λύσεις θα αναγκαστούμε να πάρουμε δυσάρεστα μέτρα με την εγγύηση ότι θα είναι δίκαια και νόμιμα.

Εάν η περιφέρεια και ο δήμος δε στηρίξουν την προσπάθειά μας, απλά τα χωράφια που σήμερα λέγονται ποτιστικά δεν θα είναι ποτιστικά, με ότι αυτό συνεπάγεται για την Αγροτική οικονομία της περιοχής.

Το κόστος της Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι το μόνιμο άγχος μας.

Έχουμε μία υπάλληλο που παρακολουθεί το χρέος που έχουμε στη ΔΕΗ. Δεν ξέρω την επόμενη χρονιά πώς θα λειτουργήσουμε.

Κάνουμε προσπάθεια μαζί με άλλους ΤΟΕΒ να δημιουργήσουμε ενεργειακές κοινότητες με στόχο τη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ μειώνει την ανοχή στην εξόφληση των λογαριασμών. Καθημερινά πιεζόμαστε από εισπρακτικές εταιρείες.

Μοιράζουμε προκαταβολές στους πιστωτές μας και κερδίζουμε χρόνο.


Αρχική