Κ.Αλεξανδρής: Μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό να διαλέξουμε, στους λαθρομετανάστες… ή την πλημμύρα.Κώστας Αλεξανδρής

Κ. Αλεξανδρής: Ο φράχτης να κατασκευάζεται πάνω σε “Ιρλανδική” διάβαση.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής αναφέρεται, στο σημαντικό πρόβλημα που παρουσιάζεται στην κατασκευή του φράχτη για την αποτροπή εισόδου παράνομων μεταναστών. Συγκεκριμένα αναλύει την ανάρτηση του στο facebook όπου σε φωτογραφίες που υπάρχουν φαίνεται ότι ο φράχτης να κατασκευάζεται πάνω σε “Ιρλανδική” διάβαση.

Μας ενημερώνει ο Κώστας Αλεξανδρής ότι η συγκεκριμένη “Ιρλανδική” διάβαση έγινε με κόστος 800.000 ευρώ, με υδραυλική μελέτη και κατασκευάστηκε από την Περιφέρεια. Στόχος της κατασκευής ήταν η ανάσχεση της ορμής του νερού όταν υπάρχουν πλημμυρικά φαινόμενα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσαν να ελεγχθούν καλύτερα οι ροές του νερού. Η κατασκευή του φράχτη δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία του έργου. Παρά τις επισημάνσεις προς όλους τους αρμόδιους δεν έχουν πάρει μέτρα για να διορθώσουν το πρόβλημα.

YouTube player
Κώστας Αλεξανδρής Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και γραμματέας ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου.

Μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό να διαλέξουμε ανάμεσα στους λαθρομετανάστες, ή στην πλημμύρα. Η περιοχή έχει υποστεί τα πάνδεινα τις πλημμύρες το 2010 είχε ανατιναχτεί το ανάχωμα για να σωθούν χωριά. Έτσι εμείς επιλέγουμε να σωθούμε από την πλημμύρα.

Διακομματική επιτροπή για τη Θράκη

Σε ότι αφορά την διακομματική επιτροπή για τη Θράκη είχαν πει ότι θα καλέσουν τους αγροτικούς συλλόγους. Όμως μέχρι τώρα δεν έχουμε κάποια πρόσκληση. Αυτοκριτικά θα έλεγα ότι δεν θα έπρεπε να περιμένουμε να μας καλέσουν μπορούμε και εμείς να καταθέσουμε τις προτάσεις μας χωρίς να χρειάζεται να πάρουμε την άδεια κάποιου.

Για παράδειγμα αν θέλουμε επιπλέον άτομα να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία θα πρέπει να τους δώσουμε την άδεια χωρίς να ζητάμε να πληρώσουν 10 και 15 χιλιάδες για την στατική άδεια.

Αλεξανδρής
Κώστας Αλεξανδρής

Ο φράχτης είναι Εθνικό έργο

Λένε ότι ο φράχτης είναι Εθνικό έργο οι επιπτώσεις όμως στην περιοχή είναι ο άγνωστος Χ. Έχουν περάσει βαριά οχήματα από την περιοχή έχω δημιουργήσει προβλήματα στην αγροτική οδοποιία και δεν έχει γίνει καμία απολύτως αποκατάσταση.


Αρχική