Νεκταρία Αγγελάκη: ”Πάμε σε γιατρούς αλλά και σε ασθενείς διαφορετικών ταχυτήτων εντός του ΕΣΥ.”

Η γνωστή Εργατολόγος και Μέλος της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική-Συμμαχία κ. Νεκταρία-Ελευθερία Αγγελάκη καλεσμένη στην εκπομπή “Δώδεκα με Μια” με τον Αθανάσιο Ράσιο και τον Δημοσιογράφο Λάμπρο Παπαδή. Σχολίασε τα παρακάτω αναφορικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για το ΕΣΥ που συζητείται στην ολομέλεια της βουλής.

YouTube player

Νεκταρία Αγγελάκη:

“Δεν πρόκειται για μια απλή αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, που δήθεν δίνει ευελιξία στο σύστημα και στους ασθενείς ευχέρεια επιλογής. Αλλάζει όλη η φιλοσοφία του δημόσιου συστήματος υγείας.

Από την καθολική και ισότιμη φροντίδα με όρους δημόσιας κάλυψης την οποία διασφάλιζε ο γιατρός-δημόσιος λειτουργός που ήταν αποκλειστικά απασχολούμενος στις δημόσιες δομές υγείας και αφοσιωμένος στη περίθαλψη χωρίς οικονομική συναλλαγή, πάμε σε γιατρούς αλλά και σε ασθενείς διαφορετικών ταχυτήτων εντός του ΕΣΥ.”.

Σε ότι έχει να κάνει με το φλέγον ζήτημα της επικουρικής ασφάλισης η κυρία Αγγελάκη μίλησε για την μαθηματικά και βέβαιη εξάλειψη της επικουρικής ασφάλισης.

Νεκταρία Αγγελάκη:

Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να έχει εφαρμόσει παρόμοιο σύστημα επικουρικής ασφάλισης και να έχει πετύχει. Σημειώνω επίσης οτι στην Σουηδία που έγινε μια απόπειρα εφαρμογής. Ο βασικός εμπνευστής έγραψε βιβλίο όπου θεωρεί ότι δεν είναι εφαρμόσιμο το σύστημα αυτό. Τέλος σημειώνω με έμφαση ότι την περίοδο της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα οι επικουρικές διαφυλάχθηκαν με σεβασμό των συνταξιούχων.

Τέλος αναφορικά με την συμμετοχή ξανά στην ενεργό πολιτική . Η Νεκταρία Αγγελάκη απάντησε.

Αγγελάκη

“Πριν λίγα χρόνια σαν υποψήφια βουλευτής στην Α Θεσσαλονίκης και ήμουνα πρώτη επιλαχούσα. Σαν νομικός είμαι σύμβουλος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης . Εργάζομαι συνεχώς στην κατεύθυνση της νομικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Εκτιμώ λοιπόν οτι έχω πολιτικά την ωριμότητα και την ικανότητα να υπερασπιστώ στην Βουλή τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Έχω λοιπόν, θέσει στην διάθεση του κόμματος, την υποψηφιότητα μου για την εκλογική μάχη στην της Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική – Συμμαχία.”


Αρχική