Τομέας Αθλητισμού

Με δάκρυα στα μάτια και εμφανώς συγκινημένος ο πρωταθλητής της Άρσης Βαρών Θοδωρής Ιακωβίδης ανακοίνωσε μετά το τέλος της προσπάθειάς του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο, ότι αποχωρεί από τον αθλητισμό γιατί δεν αντέχει άλλο την κατάσταση αυτή.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξέσπασε και ανέφερε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι έλληνες αθλητές γυμνάζονται και προετοιμάζονται για να εκπροσωπήσουν τη χώρα στους Ολυμπιακούς αγώνες και όχι μόνο, χωρίς καμμία βοήθεια από την πολιτεία.

Πρωταθλητές που αναγκάζονται να δουλέψουν για να επιβιώσουν, που ντρέπονται να πάνε στον φυσικοθεραπευτή τους γιατί δεν έχουν χρήματα, που καθημερινά αναρωτιούνται αν πραγματικά αξίζει να συνεχίσουν.

Κύριε Αυγενάκη ακούτε; Ο αθλητισμός δεν είναι φιέστες επικοινωνιακές και δημόσιες σχέσεις. Ο αθλητισμός στηρίζεται πάνω σε αξίες τις οποίες ο Θοδωρής Ιακωβίδης υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο, δίνοντας κάθε φορά πριν από τους αγώνες, τον δικό του αγώνα με την αναλγησία σας και την αδιαφορία σας. Ο Θοδωρής και όλοι οι αθλητές μας έχουν την ατυχία να αγωνίζονται για μία χώρα που «τρώει» τα παιδιά της, αλλά με το πείσμα και τη θέληση τους βγαίνουν πάντα νικητές. Τότε είναι που εμφανίζεστε εσείς, όλοι οι απόντες του προηγούμενου καιρού για να βγάλετε τις φωτογραφίες και να καρπωθείτε τη δόξα τους.

Ως Τομέας Αθλητισμού θέλουμε να συγχαρούμε όλους τους Έλληνες αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες και να τους πούμε ότι ανεξάρτητα από τη θέση που θα πάρουν για εμάς είναι νικητές. Είμαστε και θα είμαστε μαζί τους, γιατί ο αθλητισμός είναι η συμμετοχή, είναι τα ιδανικά και οι αξίες που υπηρετεί και όχι οι φωτογραφίες των 20.000 ευρώ του κυρίου Αυγενάκη στο Τόκυο και στα αεροδρόμια με τα μετάλλια.

Θοδωρή μη ζητάς συγγνώμη, δεν το βάζεις στα πόδια, είσαι εδώ όρθιος να φωνάζεις για τα ιδανικά σου, όπως έκανες και το 2014 κρατώντας στα χέρια σου τη μπάρα και φωνάζοντας «Λευτεριά στην Κύπρο».

Συγγνώμη πρέπει να σου ζητήσουν όλοι αυτοί που τόσα χρόνια ισοπέδωσαν τον αθλητισμό, συρρίκνωσαν τις Ομοσπονδίες και δεν μερίμνησαν έτσι ώστε όλοι εσείς που αγωνίζεστε με το εθνόσημο στο στήθος να μπορείτε να προετοιμάζεστε απρόσκοπτοι για τους αγώνες σας.

Εμείς ως Τομέας Αθλητισμού θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε για όσα πρόσφερες και σου υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό.

Θοδωρή συγγνώμη…

Πηγή: https://mera25.gr/


Αρχική