Θ. Τσίκας: Οι αλλαγές στο Υπ. Υγείας=Έμμεση ομολογία αποτυχίας. Ακροδεξιές “αλλαγές” ο ανασχηματισμόςΘεόδωρος Τσίκας

Θεόδωρος Τσίκας πολιτικός επιστημών διεθνολόγος .

Ο Θ. Τσίκας αναλύει και σχολιάζει τον τελευταίο ανασχηματισμό της κυβέρνησης στην Ελλάδα. Αλλαγές στην κυβέρνηση αποκαλώ την κίνηση του κυρίου Μητσοτάκη δεν είναι δε καμία περίπτωση ανασχηματισμός. Η περίπτωση του Αποστολάκη ήταν μία προσπάθεια να γίνει διείσδυση στο χώρο της αντιπολίτευσης να γίνει δηλαδή το colpo grosso που λένε οι Ιταλοί.

Οι τελευταίες πυρκαγιές ήταν μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην Ελλάδα από την σύσταση του ελληνικού κράτους. Σίγουρα πιστεύω θα υπάρξει μία μεγαλύτερη αναδιάταξη στελεχών πριν τις εκλογές.

YouTube player
Θεόδωρος Τσίκας πολιτικός επιστημών διεθνολόγος .

Άλλαξε εκ βάθρων η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας την περίοδο του τέταρτου κύματος της πανδημίας και αυτό δεν έχει συζητηθεί πολύ. Όταν λοιπόν έχεις εδώ και δύο χρόνια μία Πανδημία που επηρεάζει τις ζωές των ανθρώπων, επηρεάζει την οικονομία, την κοινωνία επηρεάζει, και βγάζεις τον Υπουργό και τον υφυπουργό. Είναι σίγουρο ότι δεν έφεραν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Το γεγονός ότι φεύγει πάνω στην κρίσιμη στιγμή και ο υπουργός Υφυπουργός αποτελεί πολύ σοβαρό πολιτικό ζήτημα και έμμεση ομολογία αποτυχίας.

Τσίκας
Θεόδωρος Τσίκας

Η παρουσία υπουργών στη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής επιστημόνων πλήττει το κύρος και το νόημα της ανεξαρτησίας της επιτροπής αυτής. δεν μπορεί να πηγαίνει ο υπουργός και να λέει τι περίπου θέλει να αποφασίσουν. Στην Ιταλία τα 3 μεγαλύτερα σωματεία εργαζομένων ζήτησαν επίσημα από την κυβέρνηση τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όλων των εργαζομένων που δραστηριοποιούνται εκτός του σπιτιού τους. Με τις αλλαγές στην κυβέρνηση υπάρχει μία σοβαρή ενίσχυση και παρουσία της ακροδεξιάς.


Αρχική