Χ. Τοψίδης : Εστίαση. Θέλουν… οι καταστηματάρχες λειτουργούν σαν αστυνομικοί. Διχάζουν την κοινωνία.Χριστόδουλος Τοψίδης

Τη στήριξη του Επιμελητηρίου Έβρου εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστόδουλος Τοψίδης.

Στους επαγγελματίες της Εστίασης σε δηλώσεις του στην συγκέντρωση στις 16ης Νοεμβρίου. «Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, η κοινωνία πρέπει να καταλάβει ότι στην εστίαση απασχολούνται μορφωμένοι άνθρωποι, το 80% όσων εργάζονται είναι τελειόφοιτοι πανεπιστημίων. Ο κλάδος αυτός προσφέρει στην οικονομία μας πάρα πολλά.

Θα πρέπει όλοι μαζί, φορείς, επιμελητήρια, περιφέρεια, δήμοι, να είμαστε ενωμένοι, ώστε η κυβέρνηση να δώσει επιτέλους κίνητρα… Γιατί να μπαίνει το πρόστιμο στην επιχείρηση και όχι σε αυτόν που δεν τηρεί τα μέτρα; Θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις μας, δεν θα φύγουμε επειδή το θέλουν κάποιοι.

Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην κοινωνία», σχολίασε ο κος Τοψίδης .Ο κλάδος της εστίασης αριθμεί περίπου 100.000 καταστήματα στην Ελλάδα. Συμβάλλει σημαντικά στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν και αποτελεί έναν από τους πυλώνες της βαριάς βιομηχανίας του τουρισμού.

YouTube player
Χριστόδουλος Τοψίδης Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριο Έβρου.

Τα καταστήματα εστίασης τηρούν τα μέτρα και Υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα λίγα έως ελάχιστα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το αποδεικνύουν . Θα πρέπει να τιμωρείται ο πολίτης παραβάτης και όχι το κατάστημα.

Σαν Επιμελητήριο είμαστε αντίθετοι με αυτήν την πολιτική απόφαση. Η εστίαση είναι ο κλάδος που προσφέρει τις περισσότερες θέσεις εργασίας στη χώρα μας. Τα αιτήματα του κλάδου είναι δίκαια και εύλογα.

Διχάζουν την κοινωνία. Θέλουν οι καταστηματάρχες λειτουργούν σαν αστυνομικοί. Πρέπει να υπάρχει μία διαφορετική “μάτια” και αντιμετώπιση των επιχειρηματιών του Έβρου. Θέλουμε να παραμείνουμε στην περιοχή και θα πρέπει να μας στηρίξουν .

Τοψίδης
Χριστόδουλος Τοψίδης

Εκπροσωπώ τα συμφέροντα του ευρύτερου επιχειρηματικού κόσμου και ότι λειτουργεί αρνητικά θα είμαι αντίθετος .


Αρχική