Σωτήρης Σιβούδης Γενικός Αρχηγός στην Αναγέννηση Αλεξανδρούπολη, στην Κερκίδα του Έβρου

Ευχαριστούμε τους φίλους και χορηγούς που στηρίζουν την τα κορίτσια της Αναγέννησης

Ο Σωτήρης Σιβούδης μίλα στην Κερκίδα του Έβρου και περιγράφει την προσπάθεια τη δική του και των συνεργατών του για τη δημιουργία του νέου αθλητικού σωματείου γυναικείου ποδοσφαίρου με το όνομα Αναγέννηση Αλεξανδρούπολης. Η ανάγκη να υπάρχει αμιγώς γυναικείο σωματείο για το ποδόσφαιρο μας οδήγησε στη δημιουργία της Αναγέννησης. Ήταν πραγματικά δύσκολο να γυμνάζονται κάποια κορίτσια σε μικτές ομάδες, τα κορίτσια ήταν μειοψηφία. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες για να βρούμε ομάδα αμιγώς γυναικεία και το κόστος μετακίνησης δυσβάσταχτο για τους γονείς.

Για να μειώσουμε τις αποστάσεις στην μετακίνηση των αθλητριών μας για την προπόνησή τους δημιουργήσαμε ένα τμήμα Βορ. Έβρου της ομάδας στο Σοφικό Διδυμοτείχου. Μας παραχωρήθηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο είναι σε άριστη κατάσταση. Με τον τρόπο αυτό οι αθλήτριες μας από τους Μεταξάδες, το Διδυμότειχο ,την Ορεστιάδα και τα Δίκαια, θα μπορούν πλέον να γυμνάζονται κοντά στον τόπο τους χωρίς να χρειάζεται να κάνουν 100 και πλέον χιλιόμετρα για να κάνουν προπόνηση.

YouTube player
Ο Σωτήρης Σιβούδης μίλα στην Κερκίδα του Έβρου

Οι ομάδες του Νοτίου Έβρου και του Βορείου Έβρου θα συναντώνται δύο φορές το μήνα και θα κάνουμε αγώνες μεταξύ τους. Πέρα από τους στόχους της προπόνησης, υπάρχει και ο στόχος της κοινωνικοποίησης των αθλητριών μας μεταξύ τους.

Με τη βοήθεια γυμνάστριας αποφοίτησης ΤΕΦΑΑ και εκπαιδευτικού που είναι αθλήτρια μας οργανώνουμε τα αναπτυξιακά μας τμήματα για κορίτσια από 4,5 χρονών και άνω. Μας παραχωρήθηκε το γήπεδο στην περιοχή του δημόσιου ΚΤΕΟ στην Αλεξανδρούπολη.

Ήθελε πάρα πολλή δουλειά για να καταφέρουμε να το κάνουμε να είναι αξιοποιήσιμο. Όλα έγιναν με έξοδα του σωματείου με χορηγίες φίλων και με χρήματα που συγκέντρωσαν τα μέλη μας. Πρακτικά δεν μπορούσαμε να περιμένουμε πρώτα να εκδοθεί η επίσημη εγγραφή της ομάδας και μετά να κινηθεί για να μας βοηθήσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Έπρεπε να δηλώσουμε την ομάδα στη Γ Εθνική.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Αλεξανδρούπολης , μας έδωσε την άδεια από τον προηγούμενο Μάρτιο με χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο και αφού ενημερώθηκε για την επίσημη εγγραφή πλέον του σωματείου έχει δηλώσει ότι θα στηρίξει την προσπάθειά μας.

Στην πράξη θα δούμε τα αποτελέσματα. Αν δεν ήταν ο κύριος Καραπαναγιώτου στη θέση του προπονητή πιθανόν να μην προχωρούσαμε στο εγχείρημα. Μας βοήθησε πάρα πολύ.


Αρχική