Ο Βασίλης Μαυρίδης Δήμαρχος Ορεστιάδας, ζήτησε να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ορεστιάδας

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού μετανάστευσης κυρίου Νότη Μηταράκη. σχετικά με την επέκταση του ΠΡΟΚΕΚΑ Φυλακίου. Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας ζήτησε να διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ορεστιάδας. Υπήρχε διγλωσσία της Κυβέρνησης εκφραζόμενη από τον κύριο Μηταράκη ,για το θέμα αυτό .

Τα στοιχεία που ζητήσαμε και δεσμεύτηκαν ότι θα μας τα δώσουν από 11 Μαρτίου. Τα πήραμε στην Επιτροπή της Βουλής. Όπου αποκαλύφθηκε το τι θέλουν να κάνουν.

Έχει “σπάσει” η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τοπικής κοινωνίας και Κυβέρνησης, σε αυτό το θέμα.

Αυτά που υποσχέθηκαν και είπαν οι υπουργοί από την περιβόητη παρουσία του κυρίου Χρυσοχοΐδη στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν τηρηθεί. Είμαστε κατηγορηματικά υπέρ της βελτίωσης των συνθηκών στο χώρο του ΠΡΟΚΕΚΑ. Όμως με συντριπτική πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο είπαμε όχι σε οποιαδήποτε μορφή επέκτασης.

YouTube player
Βασίλης Μαυρίδης Δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος ΠΕΔ.

Ο πρωθυπουργός πήρε γενναία απόφαση και ανακάλεσε την απόφαση του υπουργού του για το θέμα ΚΥΤ. Δεν έγινε το ίδιο όμως και για το ΠΡΟΚΕΚΑ. Τα επιχειρήματά μας δεν μας τα κατέρριψε ποτέ κανένας. Για παράδειγμα ,γιατί να μη γίνονται ΠΡΟΚΕΚΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από όπου τελικά είναι τα σημεία αναχώρησης για τις χώρες τους, των παράτυπων μεταναστών.

Βασίλης Μαυρίδης
Βασίλης Μαυρίδης Δήμαρχος Ορεστιάδας

“Είμαστε απέναντι σε μία κυβερνητική επιλογή που τη θεωρούμε ότι πέρα από επιζήμια είναι και εντελώς χαζή.”

Είμαστε μία ώριμη κοινωνία που απομόνωσε τις ακραίες φωνές και ανέπτυξε επιχειρηματολογία την οποία κανένας μέχρι τώρα δεν την έχει καταρρίψει.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους συνδημότες μας δώρισαν στην έκταση για να δημιουργηθεί ναός της Αγίας Σοφίας στο Φυλάκιο. Είναι μία πρωτοβουλία των κατοίκων του φυλακίου που επικροτώ και στηρίζω.


Αρχική