Χ. Μαμουλάκης: Η Κυβέρνηση…  ένα εξαιρετικό επικοινωνιακό “περίβλημα” όμως από μέσα είναι ένα “πουκάμισο” κενό. “Ράλι” ανόδου των τιμών, αγαθών και καυσίμων.

Χάρης Μαμουλάκης Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δηλώνει: Οι αυξήσεις στα καύσιμα, στο ρεύμα, σε υπηρεσίες και προϊόντα πρώτης ανάγκης που επηρεάζουν άμεσα και καθοριστικά την πλειονότητα των συμπολιτών μας και ιδιαίτερα όσους ανήκουν στα χαμηλά και μεσαία οικονομικά στρώματα, έχουν γίνει δυστυχώς καθημερινότητα. Παρά δε το ότι το ήδη μειωμένο εισόδημα των νοικοκυριών ψαλιδίζεται έτι περαιτέρω.

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί αμήχανα αυτό το ράλι ανόδου των τιμών, ανίκανη να πάρει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη συγκράτηση τους. Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων και η κοινωνία πληρώνει το τίμημα. Η κατάσταση γίνεται αφόρητη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την σημαντική αύξηση των λειτουργικών εξόδων.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=5jMuHvXysNg[/embedyt]

Χάρης Μαμουλάκης Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει :

Η αύξηση του πετρελαίου παίζει καταλυτικό ρόλο στην αύξηση του κόστους των αγροτικών προϊόντων. Με τη σημαντική αύξηση του κόστους του φυσικού αερίου κατά 72% περίπου τον μήνα Ιούλιο προμηνύεται δυσβάσταχτο κόστος για νοικοκυριά και βιομηχανίες που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για θέρμανση και για ενεργειακή λειτουργία.

Μαμουλάκης
Χάρης Μαμουλάκης Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Η κυβέρνηση δεν χρησιμοποιεί το θεσμικό όργανο για τη λειτουργία της αγοράς που είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει τη δυνατότητα να ελέγξει το ράλι των τιμών στην αγορά αρκεί να έχει πλήρη στελέχωση και την πολιτική στήριξη για να επιτελέσει το θεσμικό της έργο. Αν είχαμε την ευθύνη της διακυβέρνησης το πρώτο “εργαλείο” για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών θα ήταν η σωστή λειτουργία του θεσμικού οργάνου δηλαδή της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Όμως η κυβέρνηση σήμερα είναι δέσμια θεατών και αθέατων υποχρεώσεων.

Ο Ελληνικός λαός μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται πλέον τι ακριβώς έχει στηθεί στη Χώρα. Ένα εξαιρετικό επικοινωνιακό “περίβλημα” όμως από μέσα είναι ένα “πουκάμισο” κενό. Δεν έχει διάθεση και πολιτική βούληση να προστατεύσει τους πολίτες ,την κοινωνία και τους πολλούς. Αλλά εξυπηρετεί τους λίγους και συγκεκριμένα συμφέροντα. Οι πληροφορίες μας λένε ότι προγράμματα ενίσχυσης μικρομεσαίων με τη μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής δεν θα υπάρξουν ξανά. Πληροφορούμαστε ότι δυστυχώς τα χρήματα από τα προγράμματα ΤΕΠΙΧ κατευθύνθηκαν σε μεγάλες εταιρείες και επιχειρήσεις και πολλές από αυτές δεν τα είχαν ανάγκη. Δεν στηρίχθηκαν αυτοί που πραγματικά είχαν ανάγκη.


Αρχική