Γ. Μαγκριώτης: Παλινωδεί η κυβέρνηση στην εξωτερική πολιτική Προσβλητική-εξευτελιστική  συμπεριφορά στον ΕλπιδοφόροΓιάννης Μαγκριώτης

Γιάννης Μαγκριώτης πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

“Αυτά που μας αφορούν” ο τίτλος της ραδιοφωνικής εκπομπής που παρουσιάζει ο Γιάννης Μαγκριώτης στον Flash της Θεσσαλονίκης.

Η αγορά των φρεγατών και των πολεμικών αεροσκαφών από τη Γαλλία είναι ένα έκτακτο εξοπλιστικό πρόγραμμα. αφορμή για το πρόγραμμα αυτό ήταν η εντεινόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Όταν βέβαια περνάμε από το “ταμείο” των Ευρωπαίων και αγοράζουμε τα όπλα τους τότε έχουν το ίδιο Όραμα με εμάς. Το πρόγραμμα αυτό επιβαρύνει σοβαρά το εξωτερικό χρέος και θα το πληρώσουν οι επόμενες γενιές. Η σημαντική αύξηση του χρέους είναι μία συνθήκη που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η κυβέρνηση.

YouTube player
Γιάννης Μαγκριώτης πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Δυστυχώς η ύφεση που προκάλεσε το 2020 η Πανδημία της τάξεως του 8,2% δεν θα καλυφθεί το 2021 ούτε το 2022. Η αναστολή των υποχρεώσεων του συμφώνου σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει μία ευελιξία αύξησης του εξωτερικού χρέους.

Θετικό στοιχείο η μετατόπιση στην κεντροαριστερά του Γερμανικού εκλογικού σώματος. Οι μέχρι τώρα ανακοινώσεις των σοσιαλιστών στη Γερμανία μιλούν για χαλάρωση του συμφώνου σταθερότητας. Οι κοινωνίες της Ευρώπης δείχνουν να κουράζονται από το φιλελεύθερο δόγμα. Με πρώτη την αλλαγή στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεύτερη την αλλαγή στη Γερμανία. Ελπίζω να έρθει και στη χώρα μας αυτός ο άνεμος της διαφορετικής απόψεις σε σχέση με την φιλελεύθερη πρακτική. Δεν γίνεται αντιληπτό το σκληρό φιλελεύθερο δόγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη τι παρενέργειες προκαλεί στην οικονομία και στην κοινωνία.

Μαγκριώτης
Γιάννης Μαγκριώτης

Τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης θα κατευθυνθούν σε μεγάλες εταιρείες που έχουν ετοιμότητα. Διότι δεν υπάρχουν κριτήρια περιφερειακά και κοινωνικά, το μόνο κριτήριο είναι η ετοιμότητα. Σε ότι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις το νομοσχέδιο για τα cluster και τις συγχωνεύσεις δεν έχει ακόμα ψηφιστεί. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης που ανήκει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει δηλώσει στην εκπομπή μου με μεγάλη έμφαση ότι το προσχέδιο Πισσαρίδη που εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι ο “θάνατος του εμποράκου”.

Με χρονική υστέρηση , δογματισμό και ιδεοληψία η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται σε μία αντίθετη κατεύθυνση. Με αποτέλεσμα την συρρίκνωση της μεσαίας τάξης εισοδηματικά και παραγωγικά. Με τις πρακτικές αυτές οι κυρίαρχες οικονομικές δυνάμεις στις χώρες σε συνεργασία με τις πολιτικές και τα μέσα ενημέρωσης θα κατακτούν την εξουσία και θα την διαχειρίζονται αυταρχικά προς όφελος των λίγων. Είναι λοιπόν σημαντικό θέμα Δημοκρατίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν ζήτησε συγνώμη, ούτε απολογήθηκε όπως είπανε κάποιοι στην κυβέρνηση της Ελλάδος και ο Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Η πίεση που ασκήθηκε στον Αρχιεπίσκοπο θα αποδειχθεί ότι ήταν εις βάρος του ρόλου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Ελληνισμού. Απερισκεψία και κουτουράδα η διαχείριση από την Ελληνική Κυβέρνηση. Προσβλητική και εξευτελιστική η συμπεριφορά στον Ελπιδοφόρο. Στο γεύμα του γενικού γραμματέα Ηνωμένων Εθνών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Τατάρ έκατσαν δίπλα-δίπλα ως εκπρόσωποι των δύο κοινοτήτων της Κύπρου.

Σε αμηχανία η ελληνική κυβέρνηση έδωσε μία μεγάλη διάσταση στο θέμα γιατί αρέσκεται στα επικοινωνιακά “πυροτεχνήματα” στην εξωτερική πολιτική με στόχο να κρυφτούν τα σοβαρά προβλήματα συνοχής στη Νέα Δημοκρατία για τα θέματα αυτά . Παλινωδεί η κυβέρνηση στην εξωτερική πολιτική.


Αρχική