Αθ. Λινού: Να πείσουμε τους ανεμβολίαστους με «γλυκό» τρόπο – Το σύνδρομο post covid και ποιούς «χτυπά»postcovid
Α. Λινού

Αθηνά Λινού :«Πρέπει να επικεντρωθούμε να εμβολιάσουμε περισσότερους με “γλυκό τρόπο”, να μην δημιουργούνται αντιπαραθέσεις. Αν προσπαθήσουμε σκληρά δεν θα έχουμε δύσκολο Σεπτέμβριο», επισήμανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού διευκρινίζοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων εξαρτάται από τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται.

Η ίδια μίλησε για «αόρατους ανθρώπους» που δεν μπαίνουν στον παρονομαστή, εξηγώντας πως «όταν λέμε ότι έχει εμβολιαστεί πλήρως το 52% ή το 53% του πληθυσμού, δεν υπολογίζουμε περίπου 700.000 μετανάστες χωρίς χαρτιά, οι οποίοι βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα  τόνισε ότι «Το τείχος ανοσίας θα το πετύχουμε, εάν μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τον επόμενο μήνα 1 εκατομμύριο ανθρώπους, δηλαδή να κάνουμε 60 με 70.000 εμβολιασμούς την ημέρα», τόνισε

Α. Λινού :Το σύνδρομο post covid και ποιούς «χτυπά»

Όπως είπε, εξάλλου, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κίνδυνο σχεδόν το 50% του γενικού πληθυσμού που δεν έχει εμβολιαστεί. Υπογράμμισε πως ένα ποσοστό της τάξης του 10% αυτών που θα νοσήσουν ελαφρά, θα εμφανίσουν το σύνδρομο post covid, δηλαδή θα παρουσιάσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα πολλά προβλήματα και συμπτώματα, με κυριότερο το αίσθημα μόνιμης εξάντλησης και την ανικανότητα να εργαστούν.

Η κυρία Λινού χαρακτήρισε τη χρήση μάσκαςως το υπ’ αριθμόν ένα μέτρο προστασίας.

Πηγή: naftemporiki.gr


Αρχική