Ε. Ορφανού: Καρκινοπαθείς του Έβρου μετακίνηση με ταξί  και αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ

Η Εύη Ορφανού Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Ν. Έβρου «Μαζί για Ζωή» και Αν. Γραμματέας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Καρκινοπαθείς του Έβρου

Μιλά για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρόνια πάσχοντες ασθενείς (καρκινοπαθείς και νεφροπαθείς) πού ζουν στην παραμεθόριο του Έβρου. Ακόμη μια κραυγή απόγνωσης έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες, για ακόμη μια φορά από μια καρκινοπαθή γυναίκα από χωριό του Τριγώνου, στον Έβρο. Αναφέρεται στο σημαντικό πρόβλημα της έλλειψης σταθερής συγκοινωνίας από τους δήμους του Βορείου Έβρου προς το γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Υπάρχουν στην ελληνική Βουλή, βουλευτές που προέρχονται από το χώρο των καρκινοπαθών και σπάνιων παθήσεων. Όμως η συμβολή τους κρίνεται αρνητική έως όχι πλήρης. Ο σύλλογός μας έχει καλή συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου και βρίσκει ανταπόκριση από όλους τους Δημάρχους του Έβρου.

YouTube player
Εύη Ορφανού Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών & Σπανίων Παθήσεων Ν. Έβρου «Μαζί για Ζωή» και Αν. Γραμματέας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

Ε. Ορφανού : Σύνθημά μας “μαζί για ζωή” ενωμένοι αντιμετωπίζουμε όλα τα προβλήματα

Ο σύλλογός μας και η ένωση ασθενών Ελλάδος προωθεί και διεκδικεί τα δικαιώματα και την βοήθεια που χρειάζονται οι χρόνια πάσχοντες από το κράτος. Δυστυχώς λόγω της ύπαρξης του κοροναϊού οι περισσότερες δομές υγείας έχουν στοχεύσει τη λειτουργία τους στον κοροναϊού. Έτσι έχουν αποδυναμώσει τις δομές μέριμνας και φροντίδας των υπολοίπων ασθενών.

Με στόχο την ελάφρυνση του οικονομικού κόστους ζητάμε από την κυβέρνηση να συμπεριλάβει στην υπάρχουσα διάταξη του νόμου τους καρκινοπαθείς που αποδεδειγμένα δεν έχουν οικονομική άνεση να μετακινούνται για τις θεραπείες τους με ταξί και να αποζημιώνονται αντίστοιχα από τον ΕΟΠΥΥ.

Σύνθημά μας “μαζί για ζωή” ενωμένοι αντιμετωπίζουμε όλα τα προβλήματα


Αρχική