Μιχάλης Καρανίκας: Ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ. Ψάχνουμε ελεύθερα κρεβάτια ΜΕΘ για τα βαριά χειρουργικά περιστατικάΜιχάλης Καρανίκας

Μ. Καρανίκας: Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι ασφαλές και περιθάλπτουμε με ασφάλεια όλους τους ασθενείς.

Τα εμβόλια λειτουργούν κανονικά και είναι εξαιρετικά χρήσιμα.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι ασφαλές και περιθαλπτουμε με ασφάλεια όλους τους ασθενείς.

Ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Δεν έχουμε πιάσει τον αριθμό που θέλαμε στους εμβολιασμούς και λόγω και του χειμώνα υπάρχει μία έξαρση της πανδημίας. η οποία οφείλεται κυρίως στους ανεμβολίαστους. Οι εμβολιασμένοι μπορούν να κολλήσουν κοροναϊό.

Το εμβόλιο προετοιμάζει τον οργανισμό έτσι ώστε όταν δεχθεί επίθεση από τον κοροναϊό να μπορεί να αμυνθεί. Ο εμβολιασμένος εάν δεχθεί μικρό ιικό φορτίο θα έχει τη δυνατότητα άμεσης δημιουργίας αντισωμάτων και η άμυνα του οργανισμού θα τον προστατεύσει. Αν τώρα δεχτεί μεγάλο ιικο φορτιο , τότε θα νοσήσει ήπια χωρίς να κινδυνέψει να εισαχθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Το μεγαλύτερο ιικο φορτίο στη μετάδοση το έχουν οι ανεμβολιαστοι.

YouTube player
Μιχάλης Καρανίκας Αναπληρωτής Καθηγητής χειρουργικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Τα εμβόλια έχουν πλέον δοκιμαστεί σε δισεκατομμύρια άτομα. Φίλος γιατρός στην Ινδία με ενημέρωσε ότι έχουν πλέον εξαιρετικά καλή εικόνα μετά η τεράστια προσπάθεια που έκαναν να εμβολιάσουν τον κόσμο.

Άμεσα εξάλειψη του κοροναϊού δεν μπορεί να έχουμε. Όλες οι πανδημίες Άργησα να τελειώσουν και έληξαν μετά την μεγάλη χρήση του εμβολίου. Όπως για παράδειγμα η Ευλογία και η πολιομυελίτιδα. Θα μάθουμε να ζούμε με τον κοροναϊό.

Ο εμβολιασμός σε ποσοστά 90% και πάνω θα μειώσει δραστικά την μετάδοση και την επίδραση που έχει η νόσος αυτή στη ζωή , στην κοινωνία και την οικονομία. Κανένα εμβόλιο δεν λειτουργεί αποστειρωτικά. Όλα τα εμβόλια σε προετοιμάζουν για να δεχτείς τον εισβολέα.

Καρανίκας
Μιχάλης Καρανίκας

Φοράμε στολές σαν διάστημάνθρωποι και δουλεύουμε

Περνάμε δύσκολες ώρες στα χειρουργεία, δεν μπορούμε ούτε να αναπνεύσουμε μέσα σε αυτές τις στολές.

Οι καρκινοπαθείς που είχαν κάνει εμβόλιο συνεχίζουν ομαλά τη θεραπεία τους. Αντίθετα αυτοί που δεν έχουν κάνει εμβόλιο έχουν ταλαιπωρηθεί πολλούς μήνες μέσα στο νοσοκομείο και κάποιοι έχουν πεθάνει.

Το νοσοκομείο μας έχει γίνει νοσοκομείο μιας νόσου .

Ασθένειες ανεμβολίαστοι καταλαμβάνουν τις ΜΕΘ. Η αγωνία μας πώς θα διαχειριστούμε βαριά χειρουργικά περιστατικά που χρειάζονται ΜΕΘ. Ψάχνουμε διαρκώς ελεύθερα κρεβάτια ΜΕΘ και σε άλλα νοσοκομεία.


Αρχική