Γρ. Ζαρωτιάδης:“Επιβάλλουν χωρίς να έχουν προετοιμαστεί τα πανεπιστήμια μία παράλογη συμπεριφορά.”Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης Αναπλ. καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών

Ο καθηγητής Γρηγόρης Ζαρωτιάδης μας μίλα από την Οχρίδα για το 17ο διεθνές συνέδριο της Ένωσης Οικονομικών Πανεπιστημίων Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και της περιφέρειας του Ευξείνου Πόντου. Με θέμα “ο ρόλος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην κοινωνική εξέλιξη” Μας ενημερώνει Για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η παρουσία της Ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας στο συνέδριο αυτό. Τα οφέλη που προκύπτουν και οι συνεργασίες.

Σε ότι αφορά το θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού ο κύριος Ζαρωτιάδης δηλώνει “Το υπαρκτό πρόβλημα αυτής της πανδημίας είναι εμφανές ότι έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο ευκαιρίες πολιτικής και οικονομικής σπέκουλας” .

YouTube player
Γρηγόρης Ζαρωτιάδης Αναπλ. καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και Κοσμήτορας Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών

Μία εβδομάδα πριν ξεκινήσει το εξάμηνο στις σχολές των πανεπιστημίων περιμένουμε την ΚΥΑ που θα προσδιορίζει τα οικονομικά πρωτόκολλα για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Η πρακτική του Υπουργείου είναι μία πάνω μία κάτω. να σε φέρει το δικαίωμα της ευελιξίας. να εφαρμόσουμε δηλαδή Κατά περίπτωση μικτά συστήματα διδασκαλίας. με παρουσία φοιτητών σε χώρους που παρέχουν χώρους Υγειονομικής ασφάλειας. Εναλλακτικά και ταυτόχρονα με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ζαρωτιάδης
Γρηγόρης Ζαρωτιάδης

Με τη σημερινή οδηγία του Υπουργείου όλα τα μαθήματα θα πρέπει να γίνουν δια ζώσης με πληρότητα 100% αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει. δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα Χωρίς διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα επιβάλλουν οριζόντια μέτρα που δεν θελήσουν το πρόβλημα “Επιβάλλουν χωρίς να έχουν προετοιμαστεί τα πανεπιστήμια μία παράλογη συμπεριφορά.” Όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να ανοίξουν τα πανεπιστήμια να επανέλθουν φοιτητές και καθηγητές στην δια ζώσης εκπαίδευση. όμως να υπάρχει ευελιξία και να γίνεται σεβαστή η άποψη των πανεπιστημίων για την επιλογή του τρόπου υλοποίησης της διδασκαλίας. Ανάλογα με τις κτιριακές και τεχνολογικές δυνατότητες του κάθε Ιδρύματος.

Μιλάμε για τους φοιτητές στα κτίρια των πανεπιστημίων και έχει αφεθεί συνολικά στη μοίρα του το θέμα της χρήσης και της μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς. εξαιρετικά σημαντικό που θα κινδυνεύσει να τινάξει στον αέρα την λειτουργία των πανεπιστημίων. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα κουραστήκαμε να μιλάμε για το θέμα και κουραστήκαμε να ακούμε δικαιολογίες και εξηγήσεις. Κονδύλια για τα μέσα ενημέρωσης υπάρχουν και διατίθενται όμως και για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ακούμε δικαιολογίες και εξηγήσεις.


Αρχική