Άρθρο του Βουλευτή και Τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ , Κώστα Ζαχαριάδη στο “The Socialist”

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι τομεάρχης Εσωτερικών, βουλευτής Βορείου τομέα Β1 Αθηνών

Τι μας έμαθε η εν μέσω πανδημίας συζήτηση την Τρίτη στη Βουλή για την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τον Νίκο Παππά… Υπάρχει μια συγκεκριμένη ομάδα στην ΝΔ και στα συνδεόμενα με αυτήν media η οποία θεωρεί ότι τα 5 χρόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  ήταν μία «ανωμαλία» στο σύστημα διακυβέρνησης και όχι θέληση και βούληση του ελληνικού λαού. 

Ζητούν λοιπόν ρεβάνς σε όλα τα επίπεδα, στο πολιτικό, στο κοινωνικό, στο οικονομικό και τώρα και ποινικά. Βάζουν στο επίκεντρο τον Παππά αλλά με δημοσιεύματα, φημολογίες και υπονοούμενα στην πραγματικότητα θέλουν να χτυπήσουν το ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του. Η αλήθεια είναι πως τους ΄΄κόστισε΄΄ η ανασφάλεια να μην έχουν στα πόδια τους το Κράτος…

Προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα τερατώδη ψέματα που έλεγαν αντιπολιτευόμενοι τον ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην κυβέρνηση τον κατηγορούσαν για υπονόμευση των θεσμών, τρομοκράτηση των πολιτικών αντιπάλων, διώξεις στον Τύπο. Αλλά έχουν μείνει 2 χρόνια πίσω, επανεπενδύουν σ΄ ένα αντί – ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που δεν υπάρχει. 

Στόχος τους να πληγεί το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς». Χρησιμοποιούν εν γνώσει τους και εργαλειοποιούν το Κοινοβούλιο για να νομιμοποιήσουν αστήριχτες κατηγορίες και να δώσουν υπόσταση σε φήμες που κυκλοφορούσαν μεταξύ τους, ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι οι κατηγορίες εναντίον του Νίκου Παππά δεν έχουν κανένα νομικό έρεισμα. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα σκανδάλων εφόσον αναγκαστούν ή θελήσουν να προσφύγουν σε εκλογές. Εκμεταλλεύονται την κυβερνητική τους πλειοψηφία αφενός για να αλλάξουν -νομίζουν- την ατζέντα από την αποτυχία τους στη διαχείριση της πανδημίας και αφετέρου να δημιουργήσουν εικόνα συμψηφισμού για την πολιτική διαχείριση μεγάλων οικονομικών θεμάτων με οσμή σκανδάλων, πχ Τράπεζα Πειραιώς, απευθείας αναθέσεις, κτλ. 

Θα έπρεπε να έχουν μάθει πια και η Νέα Δημοκρατία και οι υποστηρικτές της ότι τα πολιτικά προβλήματα δεν λύνονται με τέτοιους τρόπους. Η πανδημία, η οικονομική κρίση, η φτωχοποίηση ολόκληρων στρωμάτων της κοινωνίας, η ανεργία, η κυβερνητική ανεπάρκεια, δεν λύνονται ούτε κρύβονται με και από προανακριτικές επιτροπές. Οι πολίτες ξέρουν και όταν έρθει η ώρα θα δώσουν λύσεις. 

*Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι τομεάρχης Εσωτερικών, βουλευτής Βορείου τομέα Β1 Αθηνών

Πηγή:https://thesocialist.gr/