Αν. Γκαρά: Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής είναι εγκληματική πολιτική της ΝΔ. Αναβάθμιση και όχι κατάργηση για την Νοσηλευτική Διδ/χου. Στήριξη των Περιφερειακών ΑΕΙ με σοβαρά κίνητρα σε καθηγητές και φοιτητές.

Αναστασία Γκαρά Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Έβρου Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας

Η Αν. Γκαρά δηλώνει: Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ορεστιάδα εισάγονται μόλις 71 νέοι φοιτητές (κάλυψη θέσεων μόλις στο 20%), ενώ στο Τμήμα Δασολογίας εισάγονται μόλις 21(ποσοστό κάλυψης θέσεων μόλις στο 9%). Σημειώνεται ότι πέρυσι είχαν εισαχθεί 467 φοιτητές στα δύο Τμήματα. Αντίστοιχα τραγικά είναι και τα αποτελέσματα για το Τμήμα της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, όπου εισάγονται 26 φοιτητές φέτος έναντι 117 πέρσι.

Η εγκληματική πολιτική της ΝΔ και η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, προς ικανοποίηση ιδιωτικών συμφερόντων, πλήττει ιδιαίτερα τα Τμήματα του Έβρου, που απειλούνται με κλείσιμο. Οι ευθύνες βαρύνουν και τους τοπικούς Βουλευτές της ΝΔ, όχι μόνο για την ψήφο και τη στήριξη της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και για την αδράνειά τους.

YouTube player
Αναστασία Γκαρά Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ν. Έβρου

Είναι πολύ χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Ορεστιάδας πολλοί έχουν έρθει σαν φοιτητές, τελείωσαν τις σπουδές τους. Παρέμειναν και επαγγελματικά και κοινωνικά δραστηριοποιήθηκαν στην Ορεστιάδα. Όλοι αυτοί έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Γκαρά
Νατάσσα Γκαρά

Αναστ. Γκαρά για το θέμα του Τμήματος της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου

Το τμήμα ψυχολογίας στο Διδυμότειχο αποτελεί στοιχείο ανταλλαγής και επικοινωνίας μετά την πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τη Νοσηλευτική σχολή. Διαφωνούμε κάθετα με την απόφαση αυτή η νοσηλευτική σχολή πρέπει να παραμείνει να εκσυγχρονιστεί και να αναβαθμιστεί. καλοδεχούμενο οποιοδήποτε νέο τμήμα όμως θα πρέπει να γίνει διάλογος με την τοπική αυτοδιοίκηση έτσι ώστε το νέο τμήμα να εξυπηρετεί τις ανάγκες και του σχεδιασμού ανάπτυξης της περιοχής.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν εφάρμοσε τις μεταβατικές διατάξεις σχετικές με την ίδρυση της νοσηλευτικής σχολής στο Διδυμότειχο. με τον τρόπο αυτό αδιαφόρησε και δεν θέσπισε κριτήρια ικανά να προσελκύσουν πολλά άτομα αξιόλογα για να διδάξουν στη σχολή αυτή. Χρειάζονται κίνητρα για τους φοιτητές και τους καθηγητές για να έρθουν και να στηρίξουν τα περιφερειακά πανεπιστήμια.


Αρχική