Νίκος Γεωργιάδης “Πυροτεχνήμα”τα μέτρα. Οι αυξήσεις προϋπήρχαν. Η μείωση του ΦΠΑ ήταν προεκλογική δέσμευση που άργησε.

Νίκος Γεωργιάδης Πρόεδρος Σωματείου Εστίασης Αλεξανδρούπολης και Έβρου

Για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας ήταν επιχειρηματικά ένα καλό καλοκαίρι. Δουλέψαμε χάρη στον τουρισμό που ήρθε στην περιοχή μας. Χωρίς να έχουμε κάποια βοήθεια από τον Ιούνιο και μετά από το κράτος. Μεγάλη ανησυχία μας για τους χειμερινούς μήνες και το πώς θα δουλέψουν τα καταστήματα.

Ο Νίκος Γεωργιάδης επισημαίνει επίσης ότι ,δυστυχώς στη χώρα μας η εστίαση είναι ο κλάδος που επιφορτίστηκε “να βγάλει το φίδι από την τρύπα” για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Δυσανάλογο το βάρος που έπεσε στις επιχειρήσεις μας μπορείς την αντίστοιχη μέχρι στιγμής πλήρη στήριξη. Κατά τους χειμερινούς μήνες ο έλεγχος για τους εμβολιασμούς τιμή θα γίνεται μία εφαρμογή που υπάρχει στα κινητά στην είσοδο του καταστήματος.

Όμως έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση υπάρχει ένα σημαντικό κόστος το προκύπτει από την ανάγκη διαρρύθμισης των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων. όπου μπορούν να δέχονται πελάτες που δεν θα είναι εμβολιασμένοι.

YouTube player
Νίκος Γεωργιάδης Πρόεδρος Σωματείου Εστίασης Αλεξανδρούπολης και Έβρου

Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες στο δικό μας χώρο έχουν συμβεί πολλούς μήνες νωρίτερα. Απορροφήσαμε σαν κλάδος της αύξησης για να μην επιβαρύνουμε τους πελάτες μας. Οι ανακοινώσεις για το θέμα αυτό από τον Πρωθυπουργό είναι ένα “πυροτέχνημα”.

Η μείωση του ΦΠΑ ήταν προεκλογική δέσμευση δεν αντιλαμβάνομαι που δεν έπρεπε να είχε ήδη εφαρμοστεί. άλλο ένα “πυροτέχνημα” Στην Διεθνή Έκθεση ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πολλά μέτρα αλλά τίποτα για τον κλάδο της εστίασης.

Γεωργιάδης
Νίκος Γεωργιάδης

Η αγορά πρώτων υλών για τα καταστήματά μας επιβαρύνεται με μεγάλο κόστος λόγω του σημαντικού κόστος των μεταφορικών. Εμείς θέλουμε πελάτες στα καταστήματά μας εάν υπάρξει αρρυθμίες στην αγορά λόγω ανεξέλεγκτων αυξήσεων αυτό δεν θα συμβεί. Με δεδομένο ότι μας περιορίζουν το χώρο για τη λειτουργία μας θα πρέπει να υπάρχουν και μέτρα στήριξης για να κρατήσουμε τα καταστήματά μας ανοιχτά.

Ουσιαστικές στηρίξεις ήταν τα μέτρα για το ενοίκιο, το μέτρο της αναστολής εργασίας για τους εργαζόμενους και μέτρα που διευκόλυναν την αποπληρωμή των παγίων λειτουργικών εξόδων όπως παραδείγματος χάρη ηλεκτρική ενέργεια.


Αρχική